5 πράγματα που πρέπει να κάνεις όσο είσαι ακόμα νέος


Όλοι έχουμε παρατηρήσει κάποιον κοντά  στην ηλικία των 40 που  συμπεριφέρεται σαν πολύ νεώτερος. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν ήταν νέος δεν το είχε εκμεταλλευτεί όσο έπρεπε και είχε δημιουργήσει στον εαυτό του απωθημένα τα οποία εκδηλώνονται τώρα. Για αυτό όσο είσαι κοντά στην ηλικία των 20 που ακόμα δεν έχεις πολλές υποχρεώσεις καλό είναι να έχεις κάνει  6 πράγματα.

  1. Φτιάξε  πρόγραμμα : Σκέψου τι θα ήθελες να κανείς τη ζωή σου και θέσε στόχους , αναρωτήσου  τι δουλειά θα ήθελες να έχεις , σε ποια μέρη επιθυμείς να ταξιδέψεις και πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από μερικά χρόνια. Όσο είσαι ακόμα νέος  έχεις ευκαιρία για αποταμίευση χρημάτων, πολύ χρόνο να σκεφτείς και είσαι γεμάτος όνειρα και νέες ιδέες .
  2. Σκέψου ότι θα ήταν καλό να έχεις μια σχέση  χωρίς να σημαίνει ότι θα παντρευτείς ή  ότι θα βρεις κάτι σοβαρό. Σκέψου τι χρειάζεσαι και τι θες από μια σχέση ώστε να θέσεις κάποια standars . Αν λες ναι σε ότι προκύπτει χωρίς να σε καλύπτει το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πληγωθείς και να πεις  όχι σε αυτόν που θα αξίζει .
  3. Πρόσεχε πόση καφεΐνη και πόσο αλκοόλ καταναλώνεις : Το να πίνεις ένα καφέ τη μέρα δε πειράζει αλλά αν δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι αν δεν πιεις καφέ όσες ώρες και να έχεις κοιμηθεί  είναι πρόβλημα . Η μεγάλη ποσότητα καφεΐνης  προκαλεί πονοκεφάλους , αϋπνίες και πίεση. Επίσης πρέπει να προσέχεις  και την ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνεις γιατί επηρεάζει τη διάθεσή σου και την υγεία σου.
  4. Να κοιμάσαι 6 με 8 ώρες τη μέρα : Με αυτό το τρόπο έχεις  καλύτερη μνήμη και συγκέντρωση ,είσαι πιο δημιουργικός και τα πας καλύτερα στα μαθήματα . Ακόμη το δέρμα σου διατηρείται νέο και αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα σε απασχολεί στο άμεσο μέλλον
  5. Να αγαπάς τον εαυτό σου : Ίσως ακούγεται συνηθισμένο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι σωστό. Δεν θα σε αγαπήσει κάποιος όπως σου αξίζει αν δε το κάνεις πρώτα εσύ για σένα . Απομακρύνσου από ανθρώπους που σε στεναχωρούν και δοκίμασε καινούργια πράγματα για σένα . Να θυμάσαι ότι δε μπορείς να τρέχεις συνέχεια πίσω από τους άλλους και δεν μπορείς πάντα να τους έχεις όλους ικανοποιήμενους .

Τα παραπάνω θα σε κάνουν πιο σοφό και έμπειρο. Μην αφήνεις τα χρόνια να περνάνε άσκοπα, έχεις την δυνατότητα να διορθώσεις τα λάθη σου και να ασχοληθείς ουσιαστικά με τον εαυτό σου.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
1
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις όσο είσαι ακόμα νέος

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format