Φτιάξε βιογραφικό


Η φοιτητική ζωή έχει τρία στάδια. Το πρώτο στάδιο είναι της προσαρμογής. Σε αυτό το στάδιο απολαμβάνεις την ανεξαρτησία σου. Βγαίνεις, γνωρίζεις καινούργια άτομα και μπαίνεις σε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής. Το δεύτερο στάδιο είναι και το πιο κρίσιμο. Αρχίζει περίπου στο τέλος του δεύτερου έτους, όπου καταλαβαίνεις ότι έχεις φτάσει στα μισά αυτής της υπέροχης διαδρομής και προσπαθείς να ανασυγκροτήσεις τις δυνάμεις σου. Το τελευταίο στάδιο είναι και το πιο αγχώδης.

Συνειδητοποιούμε πως όλο το παραμύθι φτάνει στο τέλος. Και μόλις αγγίξουμε το πολυπόθητο πτυχίο, καταλαβαίνουμε πως ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Τελικά πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα, η οποία απέχει τόσο πολύ από αυτά που έμαθες σε αυτά τα 4-5 χρόνια στο πανεπιστήμιο;

Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να προσαρμοστείς στο εργασιακό περιβάλλον. Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να προετοιμαστείς όσο καλύτερα γίνεται και  να ανοίξεις με δυναμικότητα αυτή την καινούργια πόρτα.

  1. Μεταπτυχιακό. Πρέπει με ευλάβεια να διαλέξεις το μεταπτυχιακό που σου ταιριάζει και που πιστεύεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει επαγγελματικά.
  2. Έξτρα σεμινάρια με πιστοποιήσεις. Αυτά τα σεμινάρια μπορούν να σου προσφέρουν περεταίρω γνώσεις ή ακόμα να σε βοηθήσουν να εμβαθύνεις τις γνώσεις που ήδη κατέχεις.
  3. Άλλα ενδιαφέροντα, όχι απαραίτητα σχετιζόμενα με το αντικείμενο που έχεις σπουδάσει. Ο κάθε αυριανός εργοδότης σου θα δώσει σημασία ακόμα και στις γενικότερες γνώσεις που έχεις ως άτομο.
  4. Εθελοντικά προγράμματα. Μέχρι και αυτό μπορεί να σε βοηθήσει στο βιογραφικό σου. Είναι σημαντικό να παρουσιάζεσαι ως ευσυνείδητο και κοινωνικά ενεργό άτομο.

Οι παραπάνω προτάσεις μπορούν σίγουρα να σου δώσουν παραπάνω κύρος και να σου προσφέρουν επαγγελματικές ευκαιρίες. Είτε είσαι πτυχιούχος είτε ακόμα φοιτητής άρχισε να χτίζεις το βιογραφικό σου. Προσπάθησε να καλλιεργήσεις το σωστό έδαφος για να αντιμετωπίσεις την αγορά εργασίας. Και μην ξεχνάς, με αρκετή αυτοπεποίθηση και λίγη τύχη θα τα καταφέρεις!

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
1
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Φτιάξε βιογραφικό

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format