Ο Φεβρουάριος στο Viasat Nature φέρνει νέες περιπέτειες για τον κτηνίατρο του Γιόρκσιρ και αποκαλύπτει μια ανεξιχνίαστη υπόθεση δεινοσαύρων


Ο 9ος κύκλος της σειράς «Ο κτηνίατρος του Γιόρκσιρ» έρχεται τον Φεβρουάριο στο Viasat Nature. Στα επεισόδια της σειράς, η οποία θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου στις 21:00, παρακολουθεί τις δραματικές, αστείες και συγκινητικές στιγμές που εκτυλίσσονται σε δύο κτηνιατρεία. Ο Πίτερ Ράιτ που εκπαιδεύτηκε δίπλα στον διασημότερο κτηνίατρο του κόσμου -τον Τζέιμς Χέριοτ- σήμερα διευθύνει το κτηνιατρείο του μέντορά του στο Θερσκ. O πρώην συνέταιρός του Τζούλιαν Νόρτον εργάζεται στο κοντινό Μπάροουμπριτζ.

Για την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 14:00 είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα για το «Τότε που φάλαινες περπατούσαν». Οι φάλαινες είναι τα πιο εμβληματικά ζώα στη Γη – φάλαινες και αρπακτικά πουλιά, αδηφάγοι κροκόδειλοι και μεγαλοπρεπείς ελέφαντες.

Από πού προήλθαν αυτά τα εκπληκτικά πλάσματα; Ξεκινάμε μια περιπετειώδη περιήγηση ανά την υφήλιο -από το Βανκούβερ μέχρι τη Μαδαγασκάρη- για να βρούμε την απάντηση, και ταξιδεύουμε εκατομμύρια χρόνια πίσω στο παρελθόν για να ανακαλύψουμε την πανάρχαια ιστορία τους.

Ο Φεβρουάριος κλείνει με «Μια ανεξιχνίαστη υπόθεση δεινοσαύρων». Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 14:00 μαθαίνουμε μια συναρπαστική ιστορία: Ένας Καναδός χειριστής εκσκαφέα ενώ εργάζεται σε λάκκο πετρελαιοφόρας άμμου στην Αλμπέρτα χτυπά κάτι παράξενο – ένα σκληρό αντικείμενο με παράξενες κηλίδες. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για ένα τέλεια διατηρημένο πτώμα που βρίσκεται θαμμένο εκεί πολύ καιρό… πάρα πολύ καιρό… 110 εκατομμύρια χρόνια, για την ακρίβεια.

Η εμφάνιση των θηλαστικών

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 14:00

Πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια, ένας αστεροειδής αφάνισε τους δεινόσαυρους σε μια πύρινη παγκόσμια καταστροφή, όμως ελάχιστα γνωρίζουμε για το πώς οι διάδοχοί τους -τα θηλαστικά- ανέκαμψαν και πήραν τα ηνία του κόσμου.

Κρυμμένος σήμερα μέσα σε απλούς βράχους, ένας εντυπωσιακός θησαυρός απολιθωμάτων αποκαλύπτει μια πρωτόγνωρη νέα εικόνα για το πώς τα μικρόσωμα πλάσματα μεγάλωσαν σε μέγεθος και άρχισαν να εξελίσσονται στα πολλά και ποικιλόμορφα είδη -από τα τσιτάχ μέχρι τις νυχτερίδες, τις φάλαινες, τους ανθρώπους- που κυβερνούν σήμερα τον πλανήτη μας.

Ο κτηνίατρος του Γιόρκσιρ

Πρεμιέρα τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια καθημερινά στις 21:00

«Ο κτηνίατρος του Γιόρκσιρ» παρακολουθεί τις δραματικές, αστείες και συγκινητικές στιγμές που εκτυλίσσονται σε δύο κτηνιατρεία. Ο Πίτερ Ράιτ που εκπαιδεύτηκε δίπλα στον διασημότερο κτηνίατρο του κόσμου -τον Τζέιμς Χέριοτ- σήμερα διευθύνει το κτηνιατρείο του μέντορά του στο Θερσκ. O πρώην συνέταιρός του Τζούλιαν Νόρτον εργάζεται στο κοντινό Μπάροουμπριτζ.

Οι συνεργασίες είναι πλέον σπανιότερες, με τη βοήθεια όμως των αφοσιωμένων ομάδων τους από κτηνιάτρους και νοσοκόμους, το έργο των Πίτερ και Τζούλιαν περιλαμβάνει την περίθαλψη δημοφιλών αλλά και εξωτικών κατοικίδιων, ζώων φάρμας και ζώων της άγριας φύσης – εξάλλου έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν κάθε είδους συναρπαστικούς χαρακτήρες, από παιδιά και ευγενικές ηλικιωμένες κυρίες μέχρι ασυνήθιστους και αθυρόστομους αγρότες του Γιόρκσιρ.

Αφιέρωμα: Κύκλος προϊστορίας

Κάθε Κυριακή από 7 Φεβρουαρίου στις 14:00

Κατευθυνόμαστε βαθιά, σκάβουμε και εισχωρούμε βαθύτερα μέσα στη γη αναζητώντας αντικείμενα και τεκμήρια που θα μας επιτρέψουν να ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο, σε προϊστορικές εποχές τότε που οι δεινόσαυροι περιδιάβαιναν τη γη, οι φάλαινες περπατούσαν και τα θηλαστικά ήταν ακόμα εξελισσόμενοι οργανισμοί. Αξιοποιώντας τα απολιθώματα, οι ειδικοί ανακαλύπτουν νέα στοιχεία για το πώς ήταν ο κόσμος τότε και πώς κατέληξε να γίνει όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

Τότε που οι φάλαινες περπατούσαν

Πρεμιέρα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 14:00

Είναι τα πιο εμβληματικά ζώα στη Γη – φάλαινες και αρπακτικά πουλιά, αδηφάγοι κροκόδειλοι και μεγαλοπρεπείς ελέφαντες.

Από πού προήλθαν αυτά τα εκπληκτικά πλάσματα; Ξεκινάμε μια περιπετειώδη περιήγηση ανά την υφήλιο -από το Βανκούβερ μέχρι τη Μαδαγασκάρη- για να βρούμε την απάντηση, και ταξιδεύουμε εκατομμύρια χρόνια πίσω στο παρελθόν για να ανακαλύψουμε την πανάρχαια ιστορία τους. Στη διαδρομή συναντούμε μια πλειάδα πανάρχαιων χαρακτήρων, από μικροσκοπικούς ελέφαντες μέχρι κροκόδειλους μικρότερους από οποιοδήποτε ερπετό της σημερινής εποχής και έναν πρόγονο της φάλαινας που περπατούσε στα τέσσερα.

Άγρια Νέα Ζηλανδία

Πρεμιέρα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 20:00

Υπάρχουν τοπία τα οποία δεν έχει επισκεφθεί ούτε έχει δει σχεδόν κανένας: τα δύο επεισόδια του ντοκιμαντέρ μάς ταξιδεύουν στη Νέα Ζηλανδία από τη νότια άκρη της μέχρι τον απώτερο βορρά της. Εικόνες υψηλής ποιότητας από αέρος, στη στεριά και στη θάλασσα φέρνουν τον παράδεισο στην άλλη άκρη του κόσμου, με ηφαίστεια που χοχλάζουν, μαγικά σπήλαια και παπαγάλους που δεν πετούν.

Η Νέα Ζηλανδία είναι απομονωμένη στις πλημμύρες του Νότιου Ειρηνικού και προστατεύεται από την ανθρώπινη παρέμβαση· αναζητώντας παρθένα τοπία, γνωρίζουμε ολόκληρο το νησί, από το πάρκο Φιόρντλαντ όπου κατοικούν τα Χόμπιτ, και στο οποίο λίμνες και φιορδ περιελίσσονται περνώντας μέσα από καταπράσινα ορεινά τοπία, μέχρι το ακρωτήριο Ρέινγκα, το απώτερο βόρειο τμήμα του νησιού όπου άγρια άλογα καλπάζουν ελεύθερα στις μοναχικές αμμώδεις παραλίες.

Μια ανεξιχνίαστη υπόθεση δεινοσαύρων

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 14:00

Η υπέρτατη ανεξιχνίαστη υπόθεση. Ενας Καναδός χειριστής εκσκαφέα ενώ εργάζεται σε λάκκο πετρελαιοφόρας άμμου στην Αλμπέρτα χτυπά κάτι παράξενο – ένα σκληρό αντικείμενο με παράξενες κηλίδες. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για ένα τέλεια διατηρημένο πτώμα που βρίσκεται θαμμένο εκεί πολύ καιρό… πάρα πολύ καιρό… 110 εκατομμύρια χρόνια, για την ακρίβεια.

Το «θύμα» είναι ένας απόλυτα άθικτος αγκυλόσαυρος, το άρτιο απολίθωμα ενός νέου είδους δεινόσαυρου καλυμμένου με οστέινες πλάκες· οι παλαιοντολόγοι στο Βασιλικό Μουσείο Ταϊρέλ του Καναδά εργάζονται όπως οι εγκληματολόγοι για να ξεκλειδώσουν τα μυστικά του.

Από πού προήλθε, γιατί βρέθηκε θαμμένος ανάποδα εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή που κάποτε ήταν εσωτερική θάλασσα, πώς πέθανε, και γιατί απολιθώθηκε τόσο τέλεια με την τρισδιάστατη αίγλη του;

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Ο Φεβρουάριος στο Viasat Nature φέρνει νέες περιπέτειες για τον κτηνίατρο του Γιόρκσιρ και αποκαλύπτει μια ανεξιχνίαστη υπόθεση δεινοσαύρων

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format