Ιανουάριος στο Viasat Nature: το θαύμα του Μεγάλου Κοραλλιογενή Ύφαλου και απίθανες περιπέτειες με γητευτές φιδιών


Τον Ιανουάριο στο Viasat Nature έρχονται οι «Γητευτές φιδιών στην Αυστραλία. Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου στις 22:00 ακολουθούμε τους πιο πολυάσχολους γητευτές φιδιών της Αυστραλίας οι οποίοι αναμετρώνται με θανατηφόρα ζώα του πλανήτη. Με φόντο τη γραφική Σάνσαϊν Κόουστ του Κουίνσλαντ οι γητευτές των φιδιών θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα πιο δηλητηριώδη φίδια του κόσμου, όπως αυτά με την κόκκινη κοιλιά, τα καφέ φίδια και τα φίδια σε σχήμα μαστιγίου.

Μερικές μέρες αργότερα στις 9 Ιανουαρίου στις 14:00, παρακολουθούμε από κοντά ένα αληθινό θαύμα του φυσικού μας κόσμου,  την ωοτοκία των κοραλλιών στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο. Πρόκειται για μια υπέροχη και λεπτή διαδικασία η οποία σήμερα έχει την αμέριστη υποστήριξη των επιστημόνων που προσπαθούν να διασφαλίσουν το μέλλον του Υφάλου καθώς τελεί υπό απειλή. Η επόμενη γενιά προνυμφών των κοραλλιών γεννιέται κι θα εγκατασταθεί εδώ όπου θα δημιουργήσει νέες αποικίες. Και άλλα πλάσματα, ωστόσο, έχουν προγραμματίσει την αναπαραγωγή τους με σημείο αναφοράς τα κοράλλια. 60.000 θαλάσσιες χελώνες έφτασαν εδώ για να φτιάξουν τις φωλιές τους στη νήσο Ρέιν, ενώ τα θαλασσοπούλια φωλιάζουν στα δάση πισόνιας. Συναντούμε ερωτευμένα χταπόδια, καρχαρίες που περπατούν, και ψάρια που αψηφούν τους περιορισμούς των φύλων, και όλα τους ετοιμάζονται να αναπαραχθούν στη διάρκεια αυτής της εκρηκτικής περιόδου στον ύφαλο.

Τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στις 19:30 είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα του πρώτου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Κτηνίατροι αλλόκοτων κατοικιδιών». Ο δρ. Τζέιμς Χάμπερφιλντ και το επιτελείο του στους Κτηνιάτρους Αλλόκοτων Κατοικιδίων περιθάλπουν τα πιο παράξενα και αγαπημένα ζώα της Αυστραλίας. Από τους κροκόδειλους του γλυκού νερού και τους πολυλογάδες παπαγάλους μέχρι τους ζαχαροπέταυρους, τα φίδια, τους βατράχους, τις σαύρες, τα θηλαστικά και τα επικίνδυνα ζώα, όλα αυτά είναι τακτικοί ασθενείς των κλινικών.

Copyright © Beyond Rights

Γητευτές φιδιών στην Αυστραλία | Πρεμιέρα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου στις 22:00 και στη συνέχεια την ίδια ώρα από Δευτ.-Παρ.

Ακολουθούμε τους πιο πολυάσχολους γητευτές φιδιών της Αυστραλίας οι οποίοι αναμετρώνται με θανατηφόρα ζώα του πλανήτη. Με φόντο τη γραφική Σάνσαϊν Κόουστ του Κουίνσλαντ οι γητευτές των φιδιών θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα πιο δηλητηριώδη φίδια του κόσμου, όπως αυτά με την κόκκινη κοιλιά, τα καφέ φίδια και τα φίδια σε σχήμα μαστιγίου. Σε κάθε επεισόδιο, με την καθοδήγηση του Στούαρτ Μακένζι, του γκουρού των ιοβόλων φιδιών, η ομάδα μας ανταποκρίνεται καθημερινά σε έως και 30 κλήσεις από απεγνωσμένους Αυστραλούς που ζητούν βοήθεια όταν διαπιστώνουν ότι στο σπίτι τους έχουν εισβάλει αυτά τα τρομακτικά ερπετά. Ο χρόνος είναι πάντα εχθρός διότι τα φίδια εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού και οι απελπισμένες οικογένειες φοβούνται ακόμα και για τη ζωή τους. Ο Στούαρτ και η ομάδα του δεν θα σταματήσουν μέχρι να πιαστεί κάθε φίδι και να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον – ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Copyright © ITV Global

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος | Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 14:00

Η ωοτοκία των κοραλλιών στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο είναι το μεγαλύτερο γεγονός μαζικής αναπαραγωγής που συντελείται στον πλανήτη και ένα αληθινά εντυπωσιακό θαύμα του φυσικού μας κόσμου. Πρόκειται για μια υπέροχη και λεπτή διαδικασία η οποία σήμερα έχει την αμέριστη υποστήριξη των επιστημόνων που προσπαθούν να διασφαλίσουν το μέλλον του Υφάλου καθώς τελεί υπό απειλή. Η επόμενη γενιά προνυμφών των κοραλλιών γεννιέται κι θα εγκατασταθεί εδώ όπου θα δημιουργήσει νέες αποικίες. Και άλλα πλάσματα, ωστόσο, έχουν προγραμματίσει την αναπαραγωγή τους με σημείο αναφοράς τα κοράλλια. 60.000 θαλάσσιες χελώνες έφτασαν εδώ για να φτιάξουν τις φωλιές τους στη νήσο Ρέιν, ενώ τα θαλασσοπούλια φωλιάζουν στα δάση πισόνιας. Συναντούμε ερωτευμένα χταπόδια, καρχαρίες που περπατούν, και ψάρια που αψηφούν τους περιορισμούς των φύλων, και όλα τους ετοιμάζονται να αναπαραχθούν στη διάρκεια αυτής της εκρηκτικής περιόδου στον ύφαλο. Είναι η αποθέωση της ζωής -λαμπρή πανδαισία θαύματος και δέους- καθώς μια νέα γενιά έρχεται στον κόσμο στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας!

Copyright © Flame Distribution

Κτηνίατροι αλλόκοτων κατοικιδίων | Πρεμιέρα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στις 19:30 και στη συνέχεια την ίδια ώρα από Δευτ.-Παρ.

Ο δρ. Τζέιμς Χάμπερφιλντ και το επιτελείο του στους Κτηνιάτρους Αλλόκοτων Κατοικιδίων περιθάλπουν τα πιο παράξενα και αγαπημένα ζώα της Αυστραλίας. Από τους κροκόδειλους του γλυκού νερού και τους πολυλογάδες παπαγάλους μέχρι τους ζαχαροπέταυρους, τα φίδια, τους βατράχους, τις σαύρες, τα θηλαστικά και τα επικίνδυνα ζώα, όλα αυτά είναι τακτικοί ασθενείς των κλινικών. Με έδρα τη Βικτόρια, ο δρ Τζέιμς φροντίζει με αγάπη όλα τα είδη ζώων, αλλά τρέφει ξεχωριστό ενδιαφέρον για τα ερπετά, και έχει περάσει από τα χέρια του κάθε είδος σαύρας και φιδιού από τότε που ήταν οκτώ χρονών. Στην κλινική της Βικτόρια συνεργάζονται επίσης ο δρ Χέιμις, ο δρ Σέιν, η δρ Κιάρα και η δρ Μισέλ. Στη Δυτική Αυστραλία επισκεπτόμαστε τις γιατρούς Λουσίντα και Κέλι, ενώ στο Κουίνσλαντ τη δρα Κάθριν. Για έναν κτηνίατρο αλλόκοτων κατοικιδίων δύο πλάσματα δεν είναι ποτέ απόλυτα όμοια μεταξύ τους – οι δε ιδιοκτήτες είναι κι αυτοί από σπάνια ράτσα…

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Ιανουάριος στο Viasat Nature: το θαύμα του Μεγάλου Κοραλλιογενή Ύφαλου και απίθανες περιπέτειες με γητευτές φιδιών

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format