Δεκέμβριος στο Viasat History: Αποκαλύπτουμε τα μυστήρια της αρχαιότητας και θυμόμαστε τι συνέβη στο Περλ Χάρμπορ


Ο Δεκέμβριος στο Viasat History ξεκινά με σπουδαίες αποκαλύψεις. Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου παρακολουθούμε  στις 20:55 τον 2ο κύκλο της σειράς 3 επεισοδίων «Υπερκατασκευές της αρχαιότητας» και ρίχνουμε φως στα μυστικά του Άνγκορ Ουάτ στην Καμπότζη, της Αγίας Σοφίας και του γαλλικού μνημείου του μουσείου του Λούβρου. Αυτά τα θαύματα του παρελθόντος αποτελούν αντικείμενο μελέτης εδώ και αιώνες, ωστόσο περιβάλλονται από ένα πέπλο μυστηρίου.

Επίσης, τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου συντονιζόμαστε στις 22:00 για το μεγάλο αφιέρωμα στους μεγάλα μυστήρια της αρχαιότητας. Οι δύο κύκλοι της σειράς «Μύθοι: μεγάλα μυστήρια της αρχαιότητας» θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και θα έχουμε την ευκαιρία να ερευνήσουμε διεξοδικά περίφημους μύθους παρακολουθώντας επιστήμονες και ερασιτέχνες ερευνητές, ενώ αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν αρχαίους τάφους και ξεκινούν υποβρύχιες αποστολές.

Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 80 χρόνια από την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ και έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε νέες πτυχές για ένα κομβικό γεγονός στην ιστορία του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η αμυντική στρατηγική τους επλήγησαν στον πυρήνα τους, ενώ η επίθεση σηματοδότησε μια κρίσιμη καμπή. Την επόμενη κιόλας μέρα οι ΗΠΑ ενεπλάκησαν επισήμως στον πόλεμο οδηγώντας τη σύγκρουση σε εντελώς νέο και αναμφίβολα παγκόσμιο επίπεδο.

Υπερκατασκευές της αρχαιότητας | Πρεμιέρα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στις 20:55 και στη συνέχεια καθημερινά Δευτ.-Παρ. την ίδια ώρα.

Αποκαλύπτουμε τα μυστικά του Άνγκορ Ουάτ στην Καμπότζη, της Αγίας Σοφίας, και του γαλλικού μνημείου του μουσείου του Λούβρου. Αυτά τα θαύματα του παρελθόντος αποτελούν αντικείμενο μελέτης εδώ και αιώνες, ωστόσο περιβάλλονται από ένα πέπλο μυστηρίου. Παρατηρώντας τα από διαφορετικές σκοπιές κλίμακας, η πρωτότυπη σειρά ρίχνει νέο φως στα αινίγματα της ιστορίας και των κατασκευών.

Copyright © ZDF

Μύθοι: μεγάλα μυστήρια της ανθρωπότητας – Κύκλοι 1 και 2| Πρεμιέρα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στις 22:00 και στη συνέχεια καθημερινά Δευτ.-Παρ. την ίδια ώρα

Μύθοι: πόση αλήθεια κρύβεται πίσω από τους μύθους; Ερευνούμε διεξοδικά περίφημους μύθους παρακολουθώντας επιστήμονες και ερασιτέχνες ερευνητές, ενώ αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν αρχαίους τάφους και ξεκινούν υποβρύχιες αποστολές. Από τις ιστορικές προσωπικότητες μέχρι τους σύγχρονους αστικούς θρύλους, η αναζήτηση μάς οδηγεί στην αρχαία Αίγυπτο, στον Αττίλα τον βασιλιά των Ούννων, και στην καρδιά του διαβόητου Τριγώνου των Βερμούδων.

Περλ Χάρμπορ | Πρεμιέρα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στις 23:00

Το ειδυλλιακό τοπίο της Χαβάης ήταν το σκηνικό όπου διαδραματίστηκε μία από τις πιο σημαντικές μάχες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.  Στις 7 Δεκεμβρίου 1941, στις 7:53 π.μ., μια ιαπωνική αεροπορική μοίρα επιτέθηκε στον αμερικανικό στόλο που ήταν αγκυροβολημένος στα ύδατα του Περλ Χάρμπορ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η αμυντική στρατηγική τους επλήγησαν στον πυρήνα τους, ενώ η επίθεση σηματοδότησε μια κρίσιμη καμπή. Την επόμενη κιόλας μέρα οι ΗΠΑ ενεπλάκησαν επισήμως στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οδηγώντας τη σύγκρουση σε εντελώς νέο και αναμφίβολα παγκόσμιο επίπεδο.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Δεκέμβριος στο Viasat History: Αποκαλύπτουμε τα μυστήρια της αρχαιότητας και θυμόμαστε τι συνέβη στο Περλ Χάρμπορ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format