O blogger, o vlogger και το κακό συναπάντημα


Το σωτήριο έτος 2000, τότε που άλλαξε η χιλιετία, οι περισσότεροι από εμάς τρέχαμε στις αυλές με ξέπλεκες κοτσίδες και δεν ξέραμε τι θα πει οθόνη υπολογιστή, το internet άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του και στην Ελλάδα. Εντάξει, ίσως όχι και τόσο πολύ. Ίσως ακόμη μαθαίναμε τι σημαίνει mail, office και ζωγραφική. Ήταν, όμως, ένα σημείο κομβικό, γιατί η χώρα μας μαζί με όλες τις άλλες αλλαγές που είχε να αντιμετωπίσει (βλέπε: επερχόμενη καταστροφή του κόσμου, είσοδο στο ευρώ κ.ο.κ.), άρχισε να εξοικειώνεται με το δαίμονα της τεχνολογίας. Φυσικά, όλα αυτά είχαν ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1990, όμως η αλλαγή χιλιετίας και εποχής σηματοδότησε και τη μαζική στροφή σε ένα νέο μέσο που έμελε να αλλάξει τις ζωές μας.

Και πέρασαν τα χρόνια και ήρθε το Google, το MSN, το High5, το Facebook, το Twitter και όλα τα συναφή μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και άλλαξε ο τρόπος που επικοινωνούμε, που γνωρίζουμε ανθρώπους, που μιλάμε με το Μαράκι βρε αδερφέ. Αλλά πολύ περισσότερο άλλαξε η καθημερινότητα μας, η ζωή μας ολόκληρη και ο τρόπος που αντιδρούμε σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Αν πριν λίγα χρόνια συνέβαινε κάτι περίμενες να το μάθεις από τις ειδήσεις των 20:00 και όχι από το Facebook. Αντίστοιχα, όταν ήθελες να διασκεδάσεις και να παρακολουθήσεις ένα θέαμα, αγόραζες το εισιτήριό σου, πήγαινες στο θέατρο και έτρωγες και το πατατάκι σου στο διάλειμμα. Πλέον όλα αυτά έχουν ανατραπεί πλήρως.

Φτάνουμε, λοιπόν, στο έτος 2016. Σήμερα που η μόδα των bloggers, αλλά κυρίως των vloggers, έχει έρθει στην Ελλάδα και έχει σίγουρα κάνει αισθητή την παρουσία της. Και για να κάνουμε την κατάλληλη διάκριση: blogger είναι αυτός που διατηρεί ένα ιστολόγιο, ενώ vlogger είναι αυτός που μέσα από video προσπαθεί να περάσει το μήνυμά του στο κοινό. Και εδώ που τα λέμε, οι τελευταίοι τα καταφέρνουν μια χαρά. Γιατί όταν γυρνάς στο σπίτι κουρασμένος δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο και ευχάριστο από το να χαζέψεις ένα, δύο ή και παραπάνω βίντεο στο YouTube. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και για όλα τα γούστα. Από stand-up comedy και tutorials (κυρίως σχετικά με ομορφιά) μέχρι μαγειρική (το αγαπημένο μου). Φυσικά, οι ελληνικές εκδοχές δεν είναι καλύτερες από τις ξένες, αλλά τις συναγωνίζονται με πολύ καλά αποτελέσματα. Δεν μιλάμε, βέβαια, για τέρατα αισθητικής και ποιότητας, είναι όμως η κατάλληλη παρέα για ένα βράδυ καθημερινής που η πλήξη βαράει κόκκινο.

Αν, λοιπόν, δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε και εν όψει εξεταστικής ψάχνετε δημιουργικό (κχμ) τρόπο να περάσετε το χρόνο σας η συμβουλή μου είναι να ανοίξετε το YouTube και να αφεθείτε στη μαγεία του ελληνικού vlogging. Τα συμπεράσματα δικά σας.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

O blogger, o vlogger και το κακό συναπάντημα

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format