Βαριέσαι; Κάνει καλό!


Η βαρεμάρα συνήθως αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη αρνητικότητα, κάτι το οποίο είναι κατανοητό. Έχεις σκεφτεί ποτέ, όμως, ότι το να βαριέσαι που και που έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στη ζωή σου; Αν ξέρεις να διαχειρίζεσαι αυτήν την πλευρά του εαυτού σου, σου παρουσιάζω 5 τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να ευνοήσει.

  1. Ενισχύει τη δημιουργικότητά σου: Όταν λειτουργείς συνεχώς υπό πίεση, δεν αφήνεις τον εαυτό σου να εκφραστεί ελεύθερα και έτσι καταπιέζεις τη δημιουργικότητά σου. Χαλαρώνοντας, δίνεις χώρο στην καλλιτεχνική σου φύση, όποια μορφή κι αν αυτή παίρνει, και νιώθεις αυτομάτως καλύτερα.
  2. Σε κάνει πιο παραγωγικό: Όπως έχει πει χαρακτηριστικά ο Bill Gates “Διαλέγω έναν τεμπέλη να κάνει μία δύσκολη δουλειά, γιατί θα βρει τον πιο εύκολο τρόπο να την κάνει”. Και έχει δίκιο. Η βαρεμάρα σε αναγκάζει να ψάχνεις τους πιο γρήγορους τρόπους για να τελειώσεις τις δουλειές σου, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αποδοτικότητά σου. (Προσοχή εδώ φίλε/φίλη μου. Μιλάμε για έξυπνους τρόπους για να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου, όχι για έξυπνους τρόπους να αποφύγεις τις υποχρεώσεις σου)
  3. Βελτιώνει τον ύπνο σου: Τα τρελά ωράρια με τα οποία κάποιος δουλεύει ή διαβάζει σε βάθος χρόνου μειώνουν την αποδοτικότητα και συντελούν στη συσσώρευση άγχους. Εσύ που βαριέσαι όμως φίλε μου, δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να χαλαρώσει, άρα να αποβάλει την πίεση, άρα να κοιμάται καλύτερα.
  4. Βοηθάει τη συγκέντρωσή σου: Διαβάζοντας ένα δύσκολο μάθημα για πολλές ώρες το μόνο που καταφέρνεις είναι να κλατάρεις. Αφήνοντας τον εαυτό σου χαλαρό για μερικές ώρες θα σε κάνει να επιστρέψεις δυναμικά, με μεγαλύτερη συγκέντρωση.
  5. Αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου: Οι εργασιομανείς, όντας παντρεμένοι με τη δουλειά τους, συχνά αμελούν την εαυτό τους. Ένα τεμπέλης δε θα το έκανε ποτέ αυτό. Ξέρουν πότε να τα παρατήσουν όλα και να ασχοληθούν με πράγματα που όντως τους αρέσουν ή απολύτως τίποτα… Το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι επίσης σημαντικό στο κάτω κάτω…

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Βαριέσαι; Κάνει καλό!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format