Τελειώνοντας με την εφηβεία


Το να γίνεσαι ένα χρόνο μεγαλύτερος είναι κάτι που πολλοί  άνθρωποι περιμένουν  με ανυπομονησία όμως άλλοι φοβούνται για το τι θα συμβεί στον επόμενο αυτό χρόνο.

Σε λίγο καιρό γίνεσαι 20 και στο μυαλό σου γυρνάνε πολλές ανησυχίες και σκέψεις και αυτό σε τρομάζει. Γιατί? Γιατί θεωρείς ότι τώρα πια πρέπει να είσαι πιο ώριμος και υπεύθυνος. Μη φρικάρεις. Ορίστε κάποια πράγματα που θα σε βοηθήσουν να μπεις στο κόσμο των  εικοσάχρονων αλλά και στη μετέπειτα ζωή σου.

  1. Είναι λογικό να έχεις άγχος για τον εαυτό σου. Θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις ποιος είσαι και να ανακαλύψεις τι χρειάζεται να κάνεις ώστε να βελτιώσεις τον εαυτό σου.
  2. Σκέψου όλα όσα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα. Αν σε κάποιους δεν φαίνονται ικανοποιητικά όλα αυτά δεν σημαίνει ότι υστερείς. Ο κάθε ένας έχει στο μυαλό του τι του αρέσει στους άλλους αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα είσαι αρκετός για κανέναν.
  3. Απομακρύνσου από ανθρώπους που βλέπουν μόνο τα αρνητικά σου. Πίστεψε με όσο και αν θέλεις  και προσπαθείς  δεν  θα μπορέσεις  να τους  έχεις όλους ευχαριστημένους πάντα κάποιος θα υπάρχει για να γκρινιάζει. Γι’ αυτό να είσαι κοντά με άτομα που εκτιμούν αυτή σου την προσπάθεια.
  4. Να είσαι ανοιχτός σε όσους είναι ειλικρινείς και αισιόδοξοι μαζί σου. Αν έχεις περάσει πολλά μην κλείνεσαι στον εαυτό σου. Υπάρχουν άνθρωποι που θα σε ακούσουν και θα σε συμβουλέψουν.  Να εκτιμάς την καλοσύνη του άλλου γιατί θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα.
  5. Να εκτιμάς ότι σου δίνουν οι άλλοι και να ανταποδίδεις. Ναι, η ζωή δεν είναι μόνο να περιμένουμε από τους άλλους πράγματα. Είναι σημαντικό να είσαι εκεί και να κάνεις τους άλλους να αισθάνονταν ξεχωριστοί.
  6. Να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου λίγο παραπάνω. Μην αμφιβάλλεις για όλα. Το ότι δεν έχεις καταφέρει ακόμα αυτά που θέλεις δε σημαινει ότι δε μπορείς.
  7. Να εκτιμάς αυτά που έχεις. Μη σκέφτεσαι συνεχεία τι σου λείπει και προσπάθησε να έχεις στο μυαλό σου τις καλές στιγμές που έχεις ζήσει μέχρι τώρα. Να θυμάσαι ότι δεν αργεί πολύ αυτό που θέλεις.
  8. Να αγαπάς τον εαυτοί σου.

Είναι λογικό να είσαι μπερδεμένος και να μην νιώθεις σίγουρος για κάποια πράγματα αλλά αν έχεις στο μυαλό σου τι θέλεις να κάνεις είναι σίγουρο ότι θα βρεις το δρόμο σου.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

2
16 shares, 2 points

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
2
Cute
Fail Fail
1
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
1
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Τελειώνοντας με την εφηβεία

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format