“All magic comes with a prize…”


Κρίση ειλικρίνειας σήμερα, και ούτε εμένα θα μου αρέσουν αυτά που θα πω. Θα μιλήσουμε, λοιπόν, για την επαγγελματική επιτυχία και για το αν υπάρχει όντως μία πεπατημένη οδός προς αυτήν. Αναφέρομαι στην ευτυχία και την πληρότητα που μία καλή καριέρα να προσφέρει, τα λεφτά είναι μία τελείως άλλη συζήτηση.

Οι περισσότεροι ,φαντάζομαι, ξεκινώντας το λύκειο, αρχίσαμε να διαμορφώνουμε ένα πλάνο για την ζωή μας. Πανελλήνιες, σχολή, μεταπτυχιακό, δουλειά. Δώσαμε τις εξετάσεις μας, περάσαμε κάπου, ξεκινήσαμε την ακαδημαϊκή μας καριέρα και περιμένουμε να βάλουμε τικ και στα υπόλοιπα κουτάκια της λίστας. Πάνω κάτω, ανεξαρτήτως κλάδου, αυτά κάναμε, κάνουμε ή σκοπεύουμε να κάνουμε. Όλοι. Ακολουθώντας παραγωγική συλλογιστική πορεία συμπεραίνω ότι θα γίνουμε πετυχημένοι εργαζόμενοι. Όλοι. Το βρήκατε το λάθος;

Συγγνώμη, αλλά δε θα γίνουμε όλοι επιτυχημένοι. Όχι γιατί δεν είμαστε έξυπνοι, μορφωμένοι ή ψαγμένοι, αλλά γιατί όλα μέχρι στιγμής στο κεφάλι μας ήταν οργανωμένα σε checklists και κουτάκια. Η επιτυχία δε ζητάει διάβασμα και πτυχία, ζητάει κάτι πιο πολύτιμο, πιο προσωπικό. Απαιτεί σε κάθε τί που κάνουμε, να αφήνουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας, θέλει πρωτοβουλία. Απαιτεί θάρρος για να ρισκάρουμε και θράσος για να ξανασηκωθούμε όταν αποτύχουμε.

 Το πιο σημαντικό από όλα τελικά, είναι να βρεις τον εαυτό σου, να είσαι δημιουργικός, και να διατηρείς την ταυτότητά σου. Η προσωπικότητά σου δε μπαίνει στην «αναμονή» κάθε φορά που περνάς την πόρτα ενός γραφείου. Η μοναδικότητά σου είναι από μόνη της μία τεράστια επιτυχία. Διατηρώντας τη, όσο δύσκολο και να είναι, θα κερδίσεις τα πάντα. Γιατί όπως λέει και ένας φίλος, «All magic comes with a prize».

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

“All magic comes with a prize…”

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format