Η γοητεία των ανορθοδόξων


Είναι ένα απόκομμα κάποιου περιοδικού. Μια σελίδα ανάμεσα σε άλλες σελίδες κομμένες άτσαλα με το ψαλίδι και καρφιτσωμένες κολλητά στον τοίχο του δωματίου. Δύο χορευτές ένας άντρας και μια γυναίκα με ύφος καμαρωτό να κοιτάνε κάπου έξω από το απόκομμα και να τους χτυπάει το φως στο πρόσωπο. Επάνω μια επικεφαλίδα που την κοιτάω μέρες τώρα, κάθε φορά που ξαπλώνω στο κρεβάτι και κοιτώ το κολλάζ απέναντι. «Η γοητεία των ανορθόδοξων». Ταινία, παράσταση, τίτλος άρθρου, δεν έχω ιδέα τι είναι. Μου αρέσει όμως αυτή η φράση, έχει κάτι τις δυναμικό στην άρθρωση της. Ίσως με βοηθάει και στις αϋπνίες, μπορεί και για αυτό να μου αρέσει. Τι είναι και αυτά τα διαόλια οι αϋπνίες; Ό,τι κοιτάς και ό,τι σκέπτεσαι κρατά το μάτι ανοιχτό σαν γαρίδα. Πού ύπνος με το κολλάζ απέναντι;

Ανορθόδοξοι ε; Γιατί να είναι άραγε γοητευτικοί; Τι το κολακευτικό έχει το να είσαι ανορθόδοξος σήμερα; Σαν τη μύγα μες το γάλα. Τρέχουν τα πλήθη και μεταβάλλονται, τα ποίμνια βρίσκουν ταγούς, ευτυχούν ή νομίζουν ότι ευτυχούν και εσύ στην κοσμάρα σου, έτσι δεν είναι; Όμως αυτός ο ορθολογισμός της εποχής εμένα δεν μου αρέσει, με ξενίζει θα έλεγα. Τι θα λέγατε να σκιαγραφήσουμε τους «ορθόδοξους»; Lets do it!

Οι «ορθόδοξοι» σήμερα έχουν ευαγγέλιο τους, τιμή τους και κανόνα ζωής, την εικόνα τους στον διπλανό. Και τι δεν θα θυσίαζαν για να κερδίζουν ένα κομπλιμέντο μέσα στο τσίρκο των εντυπώσεων. Μαζί τους και ‘γω, και εσύ κι ας μη το ξέρεις. Όποιος τραβήξει το βλέμμα κερδίζει. Για αυτό και οι showbizικές famous μαλακίες που περνούν κάθε λίγο και λιγάκι από τον μικρό φακό και ως δια μαγείας, ενώ είναι κατακριτέες γίνονται viral. Το ζητάμε το καραγκιοζιλίκι. Τον αγαπάμε όσο να πεις τον πρωταθλητισμό.

Η ορθοδοξία-χωρίς καμία θρησκευτική υπόσταση, για να μην παρεξηγηθώ- έχει μια θαυμαστή ιδιότητα. Διαμορφώνεται πάντα σε συνδυασμό με το παρελθόν. Αυτοί που κάπου ήταν ανορθόδοξοι, ή το παίζανε, γίνονται σιγά σιγά τετριμμένοι. Κάποτε το να ήσουν αναρχομποέμ αριστερό-επιδειξίας νέος ήτανε ριζοσπαστισμός, τώρα είναι απλά μια χλιαρή και νερόβραστη, τυποποιημένη συμπεριφορά. Άλλωστε το άλλο όνομα της τυποποίησης  είναι η μόδα, και ό,τι αυτή συνεπάγεται. Δεν τελειώνουν τα χαρακτηριστικά. Ύμνους ολόκληρους θα μπορούσαμε να γράψουμε για τους μαζοποιημένους.

Θες το ευάλωτο της ώρας που δεν κλείνω μάτι; Θες οι φωτόλουστοι χορευτές που κοιτούν με χάρη έξω από το απόκομμα; Θες ότι απηύδησα με τα ταμπού μιας κοινωνίας που μονίμως ενθουσιάζεται; Εμένα οι ανορθόδοξοι με γοητεύουν. Έτσι όπως είναι, σαν την μύγα μες το γάλα, σαν απολωλότα πρόβατα.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Η γοητεία των ανορθοδόξων

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format