Το δύσκολο παρελθόν του Τούρκου χημικού και πλέον Νομπελίστα


Υπερήφανοι και δικαίως, δηλώνουν οι οικείοι και οι συντοπίτες του Τούρκου Αζίζ Σανκάρ που απέσπασε το βραβείο Νόμπελ χημείας, καθώς πρόκειται για ένα αξιόλογο – εξ ορισμού – πρόσωπο, το οποίο μόνο εύκολα νεανικά χρόνια δεν είχε…

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η Today’s Zaman, ο Σανκάρ μεγάλωσε σε πολύ δύσκολες συνθήκες, στην επαρχία Μαρντίν, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Ο πατέρας του ήταν ένας απλός κτηνοτρόφος με οχτώ (!) παιδιά, τα οποία και μεγάλωσε σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Ο μεγάλος Τούρκος επιστήμονας, παράδειγμα αφοσίωσης στη γνώση και φιλομάθειας, όχι μόνο για τους Τούρκους, σπούδασε διαβάζοντας υπό το φως… σπαρματσέτου, καθώς η περιοχή στην οποία μεγάλωνε είχε σοβαρή έλλειψη ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα συχνές και εκτεταμένες διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Μεγάλη τιμή όμως ανήκει και στον πατέρα του, καθώς παρά την «ταπεινή» του καταγωγή, κατανοούσε απόλυτα τη σημασία της μόρφωσης και θυσιάστηκε ώστε τα παιδιά του να σπουδάσουν. Το αποτέλεσμα εκπληκτικό: Και τα οχτώ παιδιά διαθέτουν πανεπιστημιακά διπλώματα!

Καταπληκτικό. Ένα μεγάλο μπράβο. Αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να σκεφτόμαστε τους γείτονές μας…

Πηγή: www.defence-point.gr | Το διαβάσαμε εδώ


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Το δύσκολο παρελθόν του Τούρκου χημικού και πλέον Νομπελίστα

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format