Για ποιο λόγο ξεκινούν διάλογο οι φοιτητές;


Ο λόγος έχει λόγο… που γίνεται! Οφείλεις να το παραδεχτείς! Και εσύ την πρώτη μέρα που βρέθηκες στη σχολή δεν ήσουν το παιδί “cool” που θα ήθελες να είσαι! Γι’ αυτό και το πιο πιθανό σενάριο είναι φοιτητές μεγαλύτερων εξαμήνων να σου έπιασαν την κουβέντα! Τι τους ώθησε όμως πραγματικά σε μία τέτοια κίνηση; Παρακάτω θα αναλύσουμε τέσσερις λόγους – αφορμές για τους οποίους πιάνεις κουβέντα με τους συμφοιτητές σου – και πού ξέρεις; Μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μιας στενής φιλίας!

Δείτε επίσης: «Άνθρωποι-Φίλτρα»: Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μας επηρεάζουν χωρίς να το προσπαθούν

Ως top αφορμή για συζήτηση βάζουμε την αναζήτηση πληροφοριών. Πληροφορίες πάσης φύσεως: για δικαιολογητικά, για τα μαθήματα, τα στέκια που μπορείς να συχνάσεις με την παρέα σου κοντά στη σχολή, ακόμα και κάποιο τηλέφωνο από κάποιον συμφοιτητή σου για να βρεθείτε… Τα απολύτως απαραίτητα δηλαδή για την καλή αρχή μίας νέας γνωριμίας!

tumblr_inline_nh80dfOm4u1s84u3y

Ακολουθεί η συζήτηση για σημειώσεις! Αυτό το είδος εμφανίζεται μετά την δεύτερη εβδομάδα παρακολούθησης των μαθημάτων. Συνήθως κατατάσσεται στην κατηγορία “παγίδα”, γιατί αν αποδειχθεί ότι έχεις κάτι που μπορεί να ωφελήσει τον ενδιαφερόμενο πιθανότατα να σου γίνει στενός κορσές για όλο το υπόλοιπο εξάμηνο, σαφώς και στην περίοδο της εξεταστικής. Για να μην πω εξεταστικές…!

Δεν ξεχνάμε την επιθυμία ένταξης σε κάποια ομάδα! Όπως κάθε κοινωνικό σύνολο, έτσι και οι φοιτητές γουστάρουν να μιλούν και να συναναστρέφονται με ανθρώπους που ταιριάζουν. Για το λόγο αυτό, μπορείς να μπεις σε κάποια ομάδα, είτε αυτή είναι αθλητική, είτε πολιτισμική, είτε και κομματική – που όπως όλοι ξέρουμε είναι και το πιο συνηθές στους φοιτητικούς κύκλους. Έτσι, οι συζητήσεις σου αποκτήσουν έναν πιο προσωπικό τόνο και θα ταιριάζουν ανάλογα με το ποιος είσαι.

Τελευταίος, αλλά σίγουρα όχι καταϊδρωμένος, είναι ο λόγος που σπάνια συναντάμε. Είναι ο λόγος χωρίς λόγο! Είναι η συζήτηση που ξεκινά από κάποιον ακαθόριστο παράγοντα, έτσι επειδή ξύπνησες καλά το πρωί και είπες να είσαι ευγενικός , επειδή είδες τον συμφοιτητή σου να ταλαιπωρείται και προσφέρθηκες να τον βοηθήσεις, επειδή θυμήθηκες τα πρώτα σου βήματα στη σχολή,βρε αδερφέ! Συνήθως αυτές οι τύπου συζητήσεις τελειώνουν ανάλογα με την διάθεση του δέκτη!

Για αυτό, λοιπόν, μην το πολυσκέφτεσαι… Στα φοιτητικά σου χρόνια θα προκύψουν πολλοί λόγοι για να ανοίξουν άπειρες συζητήσεις και να κάνεις αρκετές καλές (ή και κακές) γνωριμίες. Σημασία έχει να μην φοβάσαι να κάνεις την αρχή!

Δείτε επίσης:

Γράφει η Κωνσταντίνα Τούντα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Για ποιο λόγο ξεκινούν διάλογο οι φοιτητές;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format