Ακόμα ένα καινούργιο σύστημα εξετάσεων από το 2016


Το 2016 έρχεται να εφαρμοστεί ένα νέο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο θα δοκιμαστεί πειραματικά για τα επόμενα 2 έτη. Παρόλα αυτά, η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι σε θέση να ξεκινήσει τις προετοιμασίες δημιουργίας ενός ακόμα νέου συστήματος, προκειμένου να δοκιμαστεί το 2018. Φυσικά, “πειράματα” θα είναι οι μαθητές της πρώτης χρονιάς του Λυκείου για το εκάστοτε σύστημα, δηλαδή οι μαθητές της φετινής Β΄Λυκείου για το σύστημα του 2016 και οι μαθητές της φετινής Α΄Λυκείου για αυτο του 2018.

Το σύστημα που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας είναι η μέιωση των εξεταζόμενων στις Πανελλαδικές εξετάσεις από 6 σε 4. Αυτή η αλλαγή, ναι μεν μειώνει το κόστος και την κούραση της προετοιμασίας, αλλά μειώνει τον αριθμό σχολών που έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν οι μαθητές στο μηχανογραφικό τους. Για παράδειγμα, οι μαθητές της φετινής Β΄Λυκείου θα μπορούν να δηλώσουν από 60-250 σχολές, ενώ αυτοί που θα δώσουν με το σύστημα του 2018 μπορούν να δηλώσουν μόνο 40.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, υπάρχει περίπτωση στο νέο σύστημα που ετοιμάζουν – για το οποίο λεπτομέρειες ενδέχεται να ανακοινωθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα – να ενταχθεί και ένα έξτρα μάθημα, το οποίο θα δίνει περισσότερες επιλογές σχολών στους μαθητές από 60-140.

Επιμέλεια: Γιώργος Νικολάου

 

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Ακόμα ένα καινούργιο σύστημα εξετάσεων από το 2016

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format