Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας για τα αποτελέσματα των μετεγγραφών


Σε συνεντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ fm” ο Υπουργός Παιδείας, Α. Λοβέρδος, αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο θέμα των μετεγγραφών και τα αποτελέσματα αυτών.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι, από τον Ιούνιο του 2014 που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Υπουργός Παιδείας, προσπαθούσε να βρει μια λύση, σε συνεργασία με τους Πρύτανεις και τους Προέδρους των Ιδρυμάτων της χώρας, στο θέμα των μετεγγραφών, η οποία μάλλον βρέθηκε μιας και χθες, Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μετεγγραφών.

Στο ζήτημα της δυνατότητας απορρόφησης των υποψήφιων για μετεγγραφή φοιτητών από τα ελληνικά πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ο κ. Λοβέρδος δηλώνει ενθουσιασμένος, διότι ο αριθμός των αιτήσεων δεν ξεπέρασε τον όριο των 15.000 που είχε θέσει ο ίδιος, αφού λίγες ώρες πριν λήξει η προθεσμία οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ανέρχονταν στις 12.315, ενώ ο αριθμός των κωδικών που δώθηκαν στους ενδιαφερόμενους ήταν 13.283.

Βάση στοιχείων που έδωσε ο Υπουργός, το 53% των αιτούντων επέλεξε ως τόπο μετεγγραφής την Αθήνα – Πειραιά, το 31% τη Θεσσαλονίκη και το 15% επαρχειακές πόλεις. Έτσι, δεν θα υπάρξει ερήμωση των περιφερειακών πανεπιστημίων  – ΤΕΙ.

Επιπλεόν, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, υπάρχει η πιθανότητα να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία των μετεγγραφών νωρίτερα από ότι είχαν προαναγγείλει, ενώ θεωρεί σίγουρο ότι αν ένας φοιτητής έχει υποβάλει αίτηση και πληρεί τις προϋποθέσεις που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας, τότε  η μετεγγραφή του θα είναι επιτυχής.

Τέλος, ο Υπουργός έκανε λόγο και για την καθαριότητα και την ασφάλεια των Ιδρυμάτων της χώρας, αναφέροντας ότι ο κ.Φορτσάκης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον διαβεβαίωσε ότι έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να μην επαναληφθεί η περσινή κατάσταση.

Γράφει : Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας για τα αποτελέσματα των μετεγγραφών

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format