Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Πατρών


Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα και το κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ:

Α. Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών τελεί υπό κατάληψη εδώ και 1 εβδομάδα, και,

Β. Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών τελεί υπό κατάληψη  Πέμπτη, 16/10/2014.

Tο πρωί της Πέμπτης και ώρα 8.30 π.μ.,, όπως ανακοινώθηκε από την Πρυτανεία, μια μικρή ομάδα φοιτητών, αναφέροντας ότι έχουν αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων τεσσάρων φοιτητικών συλλόγων, αφού εξανάγκασε τους διοικητικούς υπαλλήλους να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους, κατέλαβε το κτίριο της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών, συμπεριλαμβανο-μένων των γραφείων της Πρυτανείας και του Συμβουλίου Ιδρύματος.

Η Πρυτανεία χαρακτηρίζει αντιδημοκρατική και αντιακαδημαϊκή και ανακοινώνει ότι:

Α. Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί κάθε δραστηριότητα στο κτίριο της Διοίκησης, με σοβαρές επιπτώσεις στην εκπαιδευτική, διοικητική, οικονομική και ερευνητική λειτουργία, αλλά και στις διεθνείς συνεργασίες του Πανεπιστημίου Πατρών. Υπενθυμίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει πάνω από 25.000 φοιτητές. Τις επιπτώσεις της κατάληψης υφίστανται όλοι. Επισημαίνουμε ότι το εξάμηνο έχει, σύμφωνα με τον νόμο, 13 εβδομάδες εκπαίδευσης και διδασκαλίας. Σε περίπτωση απώλειας διδακτικών ωρών συρρικνώνεται και στη συνέχεια χάνεται η εξεταστική περίοδος, αλλά και το εξάμηνο του έτους.

Β. Αναστέλλεται η ορκωμοσία των προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη, 21/10/2014, λόγω της κατάληψης όλου του Τμήματος.

Γ. Η Πρύτανις έχει ενημερώσει τα μέλη των Συλλόγων που έχουν καταλάβει την κεντρική Διοίκηση ότι είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και κάθε ζημιά που μπορεί να προκληθεί.

Δ. Κατόπιν των ανωτέρω, το Πανεπιστήμιο καλεί όλους τους φοιτητές σε γόνιμο και υγιή διάλογο για τα προβλήματά τους, αλλά ΟΧΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

 

Πηγή : esos


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
kate

Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Πατρών

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format