ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : Μη σύννομη η πρόσκληση υποψηφιοτήτων για τη θέση προέδρου


Η Διεθνής Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή υποψηφιότητας για τη θέση του Πρύτανη (Προέδρου) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας την 9η Οκτωβρίου 2014,
που εκδόθηκε από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ιδρύματος (Σ.Ι.). δεν είναι σύννομη,σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Την άποψη αυτή ο ΕΣΕΕΠ ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας την στηρίζει στα εξής:

Α. Εισάγει διακριτική μεταχείριση υπέρ των Κυπρίων υπηκόων με την επίκληση του Ν.Δ.3832/1958 (!!!).

Β. Ο Πρόεδρος του Σ.Ι. είχε αρχικά εκφράσει την αντίθεσή του στη διάταξη του νόμου που προβλέπει την ελληνική ιθαγένεια ως προαπαιτούμενο για τη θέση του Πρύτανη, υποστηρίζοντας ότι εισάγει διακριτική μεταχείριση σε βάρος των υπολοίπων ‐ πλην των εχόντων την ελληνική ιθαγένεια ‐ πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είχε ζητήσει από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την αλλαγή της εν λόγω διάταξης του νόμου, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο την 1η Αυγούστου 2014.

Γ. Όμως ακόμη και η εφαρμογή του Ν.Δ.3832/1958 που επικαλείται ο Πρόεδρος του Σ.Ι. γίνεται επιλεκτικά, επιτρέποντας την κατ’ εξαίρεση υποψηφιότητα μόνο στους Κυπρίους υπηκόους (βασισμένη στο άρθρο 2), παραβλέποντας ότι το εν λόγω Ν.Δ. επιτρέπει, με τους ίδιους ακριβώς όρους, το διορισμό σε δημόσιες θέσεις και σε Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου τόσο στους Βορειοηπειρώτες (άρθρο 1), όσο και στους ομογενείς αλλοδαπούς από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο (άρθρο 3)!

Δ. Δεν έχει την έγκριση των μελών του Σ.Ι., τα οποία έχουν συντάξει άλλη Διεθνή Πρόσκληση, το περιεχόμενο της οποίας είναι σύμφωνο με το υπόδειγμα που έχει δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στα ΑΕΙ. Επιπλέον, ο ΕΣΕΕΠ ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας επισημαίνει τα εξής:

-Η Διεθνής Πρόσκληση δίνει υπερβολικά μεγάλη προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων (53 ημέρες!) που είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αντίστοιχες προθεσμίες όλων των Ιδρυμάτων της χώρας (14 έως 38 ημέρες στις πρόσφατες Προσκλήσεις), παρά το έγγραφο του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων την 7η Οκτωβρίου 2014 που καλεί τη Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας να επισπεύσει τις διαδικασίες για ανάδειξη νέου Προέδρου του Ιδρύματος.

-Εμφανίζει προχειρότητα στη σύνταξή της (σκαναρισμένη υπογραφή, λανθασμένη αρίθμηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ασυμφωνία καταληκτικών ημερομηνιών υποβολής υποψηφιοτήτων μεταξύ Ελληνικού και Αγγλικού κειμένου κλπ.).

Ο ΕΣΕΕΠ ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο και για δυσλειτουργία του Συμβουλίου Ιδρύματος με κύρια ευθύνη του Προέδρου του.

 

Πηγή : esos


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
kate

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : Μη σύννομη η πρόσκληση υποψηφιοτήτων για τη θέση προέδρου

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format