Σε απεργία πείνας 25χρονη, διότι πήγε να παρακολουθήσει αγώνα βόλεϊ!


Στις 20 Ιουνίου 2014, η Ιρανοβρετανή Γκοντσέχ Γανάμι, ετών 25, συνελήφθη από τις αρχές για τη συμμετοχή της σε κινητοποίηση γυναικών στην Τεχεράνη για την απαγόρευση που δέχθηκαν να μην παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλεϊ αντρών μεταξύ Ιράν και Ιταλίας. Η Γκοντσέχ αφέθηκε ελεύθερη λίγες ώρες μετά τη σύλληψή της, αλλά η σύλληψή της επαναλήφθηκε έπειτα από λίγες μέρες.

Τότε, ο Εσμαΐλ Αχμαντί Μογαντάμ, διοικητής της εθνικής αστυνομίας του Ιράν, είχε δηλώσει ότι ” δεν μπορώ να επιτρέψω την παρουσία γυναικών στα στάδια”, λόγω του ότι “η συνύπαρξη των δυο φύλων στα στάδια δεν εξυπηρετεί το γενικό συμφέρον.”.

Έπειτα από μία σειρά ανακρίσεων, σε μερικές από της οποίες η νεαρή παρέμενε σιωπηλή, οι αρχές του Ιράν άφησαν το ζήτημα της σύλληψή της στον “αέρα”.

Πρόσφατα, περίπου εκατό μέρες μετά από τη σύλληψή της, η 25χρονη, η οποία κρατείται ακόμα από τις ιρανικές αρχές, πήρε την απόφαση να κηρύξει απεργία πείνας, διότι δεν έχει άλλη ανοχή ως προς τις αρχές για τη μη διευθέτηση του θέματός της. Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία έχει επιλέξει η οικογένεια της Γκοντσέχ για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση αυτή, από τη μητέρα της Σούζαν Μοσταγιάν, πριν από λίγες μέρες.

Η ίδια πρόσθεσε, επίσης, ότι θα ακολουθήσει και αυτή την ίδια μορφή έντονης διαμαρτυρίας με την κόρη της , της οποίας η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο. Επιπλεόν, κατηγόρησε τις αρχές ότι επιχείρησαν να πείσουν την νεαρή να δηλώσει ένοχες για καινούργιες κατηγορίες και να προβεί σε αλλαγή δικηγόρου.

Επιμέλεια : Έφη Γκαραβέλα

 

 

 

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Σε απεργία πείνας 25χρονη, διότι πήγε να παρακολουθήσει αγώνα βόλεϊ!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format