Τα λευκά ψέματα


Τα ψέματα χωρίζονται σε πολλές υποκατηγορίες, μια από αυτές είναι τα ‘’λευκά’’ ψέματα. Τα λευκά ψέματα είναι μικρά και φαινομενικά ασήμαντα ψέματα που σίγουρα όλοι μας έχουμε πει με σκοπό να αποφύγουμε κάποια άβολη συζήτηση ή μια απάντηση σε μια ερώτηση που μας έφερε σε δύσκολη θέση. Όμως τι γίνεται όταν αυτά τα ‘’λευκά’’- μικρά ψέματα γίνονται συνήθεια;

Η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές είναι πολύ πιο εύκολο να πεις ένα μικρό ψεματάκι. Είναι από εκείνες τις φορές που σου βγαίνει πολύ πιο φυσικά να πεις ένα ψέμα παρά την αλήθεια. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω όμως είναι, πώς κάποιοι άνθρωποι κρύβονται και αισθάνονται πιο ασφαλείς πίσω από τα μικρά ψέματά τους. Έχουν υιοθετήσει και ενσωματώσει αυτά τα ‘’λευκά’’ ψέματα στην καθημερινότητά τους και έχουν κτίσει την προσωπικότητά τους πάνω σε αυτά. Έχουνε πείσει τον εαυτό τους σε πρώτο στάδιο και έπειτα προσπαθούν να πείσουν και τους γύρω τους. Χρησιμοποιούν και παλεύουν να αναδειχτούν και να ξεχωρίσουν μέσω των μικρών τους ψεμάτων. Φτάνουν σε σημείο να ξεχνούν ποια είναι η αλήθεια και να μπερδεύονται μέχρι και οι ίδιοι.

Το ψέμα λοιπόν, σε όποια κατηγορία και αν ανήκει είναι ψέμα. Όσο σημαντικό ή ασήμαντο θεωρείται, εν τέλει το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Θλιβερό είναι ότι νέοι άνθρωποι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους και να καθησυχάσουν τους εαυτούς τους λέγοντας ψέματα. Και καταλήγουν να χάνονται, όπως προαναφέρθηκε, μέσα σε αυτά.

Γι’ αυτό το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μην μπεις στον πειρασμό να εντάξεις το ψέμα στην καθημερινότητά σου. Μην φοβάσαι να πεις την αλήθεια. Είναι προτιμότερο να ζεις ελεύθερος με την αλήθεια παρά να ζεις εγκλωβισμένος μέσα στο ψέμα.

What's Your Reaction?

Angry Angry
1
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
2
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Τα λευκά ψέματα

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format