Εγκλωβισμένη Κοινωνία


Τις τελευταίες μέρες άρχισα να παρατηρώ τις συμπεριφορές των ανθρώπων και κυρίως το βλέμμα τους. Ανεξαρτήτως ηλικίας όλοι έχουν ένα κοινό, ένα απαθές και κουρασμένο βλέμμα. Είναι προφανές πως αυτό το βλέμμα έχει προκληθεί από τον καθημερινό αγώνα που δίνουν ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί ταυτόχρονα. Οι περισσότεροι ψάχνουν ακόμα να βρουν ποιός φταίει και με την κάθε αφορμή που θα τους δοθεί αρχίζουν και κατηγορούν ο ένας τον άλλον. Είναι αστείο και θλιβερό το ότι ώριμοι άνθρωποι προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο οπουδήποτε αλλού εκτός του εαυτού τους. Είμαι σίγουρη πως το κάθε άτομο χωριστά έχει κάνει τον απολογισμό του και έχει καταλήξει στο ότι ο ίδιος τα έχει κάνει όλα σωστά. Και τώρα οι σημερινοί φοιτητές, το αύριο και η μόνη σπιθαμή ελπίδας που έχει απομείνει πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με λάθη, με ανθρώπους που τόσα χρόνια είναι προσκολλημένοι σε πιστεύω που δεν οδηγούν πουθενά και το χειρότερο να εξαλείψουν  βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις και νοοτροπίες που εμποδίζουν την εξέλιξη όλων.
Πιστεύω ή τουλάχιστον θέλω να πιστεύω πως ένα μεγάλο ποσοστό νέων θέλει να αλλάξει αυτή η κοινωνία, θέλει και έχει την ανάγκη να δει μια αλλαγή έστω και μικρή. Αυτός ο δρόμος που έχουν χαράξει άλλοι για εμάς δεν οδηγεί σε καλό προορισμό και ο μόνος τρόπος για να χαραχθεί μια διέξοδο είναι να την σχεδιάσουμε εμείς. Αυτό είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο στην πράξη αλλά άμα γίνει η αρχή μετά θα υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω τον τρόπο για να γίνει αυτή η αρχή, αλλά αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως χρειαζόμαστε γνώση, θέληση και πείσμα. Και η γνώση είναι το δυνατότερο όπλο που μπορούμε να έχουμε. Οπότε ας σταματήσουμε να επηρεαζόμαστε από γνώμες και θεωρίες άλλων ανθρώπων και ας αποκτήσουμε την δική μας γνώμη επί των πραγμάτων. Εάν καταφέρουμε και κτίσουμε μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντίληψη, τότε θα μπορέσουμε να βρούμε αυτά που θέλουμε να αλλάξουν στην ελληνική κοινωνία και επιτέλους να βρούμε τη λύση που περιμένουν όλοι.
Μην συνεχίσεις λοιπόν να είσαι εγκλωβισμένος σε αυτή την κοινωνία. Ενημερώσου, επιμορφώσου ουσιαστικά και μετά εξέφρασε φωναχτά τα θέλω σου. Πάλεψε για το μέλλον σου και για αυτά που αξίζεις.  
 

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Εγκλωβισμένη Κοινωνία

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format