Τα οφέλη του εθελοντισμού


Δυστυχώς ή ευτυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που όλο και περισσότερο ενισχύεται η σκέψη ‘’ο καθένας για τον εαυτό του’’ .Μέσα από αυτή τη σκέψη καταστρέφεται κάθε κομμάτι καλοσύνης ,αλληλεγγύης  και  ενδιαφέροντος  για το συνάνθρωπο. Όμως για πόσο ακόμα θα στερούμε από τον εαυτό μας την πραγματική ευτυχία, η οποία βρίσκεται σε μια λέξη: <<εθελοντισμός>>.  
Οι περισσότεροι από εμάς όταν ακούμε  τη λέξη ‘’εθελοντισμός’’ σκεφτόμαστε :<< προσφορά στον συνάνθρωπο χωρίς αντάλλαγμα>>, δεν ακούγεται και τόσο ελκυστικό όσο λένε τελικά και αυτό γιατί έχουμε μάθει πως όταν ασχολούμαστε με κάτι αυτό που θα κερδίσουμε εν τέλει είναι χρήματα. Αυτό όμως που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως στον εθελοντισμό αυτός που κερδίζει περισσότερα είναι ο εθελοντής ,και αυτά που κερδίζει είναι πολύ πιο σημαντικά από τη χρηματική απολαβή. Ας δούμε λοιπόν τα οφέλη του εθελοντισμού:
•    Συνεισφορά-Αλληλεγγύη
Μέσω της συνεισφοράς και της αλληλεγγύης μαθαίνεις να αγαπάς, να νοιάζεσαι και να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος . Ειδικά όταν είσαι νέος η κοινωνική προσφορά είναι ο καλύτερος τρόπος να γίνεις ενεργός πολίτης και με τη συνεισφορά  να δείξεις πως θα έπρεπε να λειτουργεί η κοινωνία.
•    Προσωπικά οφέλη 
Η εθελοντική εργασία σε βοηθά να ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που μπορεί να μην ήξερες μέχρι τώρα. Ευαισθητοποιείσαι ,μαθαίνεις να είσαι μέλος μιας ομάδας και γίνεσαι πιο ανεξάρτητος.
•    Φιλίες
Η συναναστροφή με άλλα άτομα μέσω της εθελοντικής εργασίας σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις καινούργιες φιλίες, φιλίες που θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος ,πιο ανοιχτόμυαλος και να μοιραστείς προβληματισμούς.
•    Επαγγελματικά οφέλη
Κάποιες φορές η εθελοντική εργασία μπορεί να οδηγήσει σε μια αμειβόμενη εργασία .Το σίγουρο όμως είναι πως αποτελεί σημαντικό στοιχείο για το βιογραφικό σου , καθώς η εθελοντική εργασία αποτελεί μορφή προϋπηρεσίας και δείγμα αποφασιστικότητας.

Απ΄ότι φαίνεται ο εθελοντισμός μπορεί να σου προσφέρει πολλά παραπάνω από αυτά που πίστευες. Ήρθε η ώρα λοιπόν να δράσεις και εσύ ως εθελοντής !  
 

What's Your Reaction?

Angry Angry
4
Angry
Cute Cute
9
Cute
Fail Fail
6
Fail
Geeky Geeky
5
Geeky
Lol Lol
4
Lol
Love Love
8
Love
OMG OMG
5
OMG
Win Win
5
Win
WTF WTF
9
WTF

Τα οφέλη του εθελοντισμού

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format