Αυτές είναι οι αποστάσεις που διανύουν οι αθλητές σε διάφορα σπορ


Οι αθλητές τρέχουν πολύ. Πάρα πολύ. Οι αποστάσεις ωστόσο διαφοροποιούνται ανάλογα με το άθλημα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου για παράδειγμα, εκτιμάται ότι η απόσταση που διανύει ένας ποδοσφαιριστής είναι περίπου 113 χλμ. Πάμε να δούμε λοιπόν, πώς αυτή συγκρίνεται με εκείνες κάποιων άλλων αθλημάτων.

Μπέιζμπολ

Πρόκειται για μια μάλλον γενναιόδωρη εκτίμηση που μεταφράζεται σε περίπου 60 μέτρα ανά παιχνίδι. Η απόσταση μεταξύ κάθε βάσης είναι 27,4 μέτρα. Προσθέτοντας όλες τις βάσεις (singles, doubles, triples και home runs), η συνολική απόσταση φτάνει τα 9,7 χλμ.

Μπάσκετ

Τεχνολογία αιχμής επιτρέπει στους προπονητές και στο τεχνικό team να κρατούν στατιστικά και να παρακολουθούν την απόδοση των παικτών του NBA σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της απόστασης που διανύουν ανά παιχνίδι. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του NBAMiner.com, η οποία παρακολουθεί τις προηγμένες στατιστικές των παικτών, η μέση απόσταση που διανύεται ανά παιχνίδι είναι περίπου 4,5 χλμ.

Τένις

Η απόσταση που διανύεται εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το στυλ παιχνιδιού και τη διάρκεια ενός αγώνα. Ωστόσο, οι ανταγωνιστικοί παίκτες μπορεί να διανύσουν ακόμα και 8 χιλιόμετρα κυνηγώντας τη μπάλα. Μάλιστα, στον αγώνα με τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη διάρκεια, στο Wimbledon το 2010, εκτιμάται ότι ο Τζον Ίσνερ και ο Νίκολας Μαχούτ, έτρεξαν για 11 ώρες και 5 λεπτά διανύοντας περίπου 10 χιλιόμετρα ο καθένας.

Χόκεϊ επί χόρτου

Οι παίκτες χόκεϊ επί χόρτου διανύουν τη μεγαλύτερη απόσταση από τους αθλητές σε σχεδόν οποιοδήποτε άλλο άθλημα, κυνηγώντας υπερασπιζόμενοι τη μπάλα για σχεδόν 16 χιλιόμετρα μέσα σε 70 λεπτά παιχνιδιού.

Ποδόσφαιρο

Ο μεγάλος αγωνιστικός χώρος, η μπάλα που κινείται ταχύτατα και οι σπάνιες αντικαταστάσεις υποχρεώνουν τους ποδοσφαιριστές να καταγράφουν αρκετά χιλιόμετρα μέσα σε 90 ή και παραπάνω λεπτά παιχνιδιού. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε πριν μερικά χρόνια, ο Λιονέλ Μέσι τρέχει 7,9 χιλιόμετρα ανά 90 λεπτά αγώνα κατά τη διάρκεια της σεζόν, απόσταση που είναι πολύ μικρότερη από τους περισσότερους συμπαίκτες του. Ωστόσο, παραμένει αρχηγός της Μπαρτσελόνα, η οποία σύμφωνα με το στοίχημα της bwin είναι φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Λα Λίγκα. Από την άλλη μεριά, οι παίκτες της μεσαίας γραμμής τρέχουν συνήθως περισσότερο και μερικές φορές διανύουν ακόμα και 15,3 χλμ. Να σημειώσουμε εδώ, ότι ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις μπορεί να διανύσουν οι διαιτητές.

Αμερικάνικο ποδόσφαιρο

Οι παίκτες του αμερικάνικου ποδοσφαίρου δεν προλαβαίνουν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις. Ένα μέσο παιχνίδι NFL περιλαμβάνει μόνο 11 λεπτά πραγματικού χρόνου αγώνα. Οι ρισίβερς και οι κόρνερ μπακ διανύουν μόλις 1,6 χιλιόμετρα ανά παιχνίδι, γεγονός πραγματικά εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς ότι 11 ογκώδεις και άρτια καταρτισμένοι αθλητές προτιμούν να διανύουν όσο το δυνατόν μικρότερη απόσταση.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Αυτές είναι οι αποστάσεις που διανύουν οι αθλητές σε διάφορα σπορ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format