Guidelines to surviving Athens!


Ας ξεκινήσουμε με την γενική παραδοχή ότι καμία χρονιά δεν είναι ίδια με την προηγούμενη. Κάθε φθινόπωρο έρχεται με τα δικά του κόλπα, τα δικά του καινούρια στέκια, νέες περιοχές που «άνοιξαν» μέσα στο καλοκαίρι, νέες μόδες και γενικότερα νέες συνήθειες. Με άλλα λόγια, νέα season = νέες εκπλήξεις και νέες εμπειρίες!

Το μόνο ερώτημα που μένει προς απάντηση είναι… «Καλά όλα αυτά, εγώ πώς θα βρω μια σειρά μέσα στο δημιουργικό και εκρηκτικό χάος όλων όσων συμβαίνουν στην Αθήνα;». Ακολουθούν μερικά πολύ απλά tips, απλές συμβουλές που θα σε βάλουν σε μία σειρά!

Αξιοποίησε το Facebook!

fa

Το φατσοβιβλίο δεν είναι χρήσιμο μόνο για να μιλάμε με τους φίλους μας και να ανεβάζουμε selfies. Αν το ψάξεις μπορείς να πάρα πολλές χρήσιμες σελίδες που να σε ενημερώνουν για όλα τα ενδιαφέροντα happenings της Αθήνας!

Γίνε εθελοντής στα πιο cool events!

glovo

Συνήθως τα πιο ενδιαφέροντα και μεγάλα events της Αθήνας είναι και κάπως ακριβά. Κι όμως υπάρχει η δυνατότητα εσύ να τα παρακολουθήσεις δωρεάν, μέσω της GloVo – Global Volunteers’ Platform. Γίνε εθελοντής, γίνε μέλος της μεγαλύτερης πλατφόρμας εθελοντών στην Αθήνα, που σε συνδέει με τα καλύτερα events της πόλης, δίνοντάς σου παράλληλα την ευκαιρία να δουλέψεις δίπλα σε κάθε είδους event organizer αλλά και να αποκτήσεις εξαιρετικές backstage εμπειρίες από το χτίσιμο και την δημιουργία ενός event από την αρχή!

Μάθε γρήγορα τα ωραία μαγαζάκια της γύρω περιοχής!

magazia

Για να έχεις πάντα κάτι καλό να προτείνεις στη νέα σου παρέα, αλλά και για να μην καταλήξετε να την βγάζετε συνέχεια στα ίδια μαγαζιά, φρόντισε να μάθεις από νωρίς τα στέκια της περιοχής σου. Μπορείς να ανακαλύψεις υπέροχα μέρη, χωμένα σε στενάκια ή σε μέρη που δεν το περίμενες. Μην πηγαίνεις όπου σε πάνε, βρες τους θησαυρούς της δικής σου περιοχής. (Άλλωστε είναι πάντα χρήσιμο να μπορείς να βγεις για μια μπύρα σε απόσταση 5 λεπτών από το σπίτι σου.)

Εξόπλισε το σπίτι σου με όλα τα απαραίτητα!

spiti

Ειδικά τον χειμώνα, η παρέα σου, αλλά και εσύ, δεν θα έχετε πάντα όρεξη να βγείτε έξω και να βολτάρετε από ‘δω και από ‘κει. Το «άραγμα – σπίτι – μπύρες – πίτσες – ταινίες και sleepover» είναι από τις πιο πετυχημένες συνταγές για τα καλύτερα βράδια που θα περάσεις σαν φοιτητής. Καλό είναι λοιπόν να είχες πάντα ένα σεβαστό αριθμό από μπύρες στο ψυγείο σου, τράπουλα για κάθε είδους drinking – και μη – game και περισσευούμενα μαξιλάρια και κουβέρτες, γιατί όλο και κάποιον θα κοιμήσεις.

Βρες μια part – time δουλειά

doyleia

Μπορεί το μόνο που έχεις στο μυαλό σου αυτή τη στιγμή να είναι πού θα είναι η επόμενη grande έξοδος με την παρέα σου, και λογικό, αλλά το να έχεις μια δουλειά για 2-3 μέρες την εβδομάδα, θα σου λύσει τα χέρια. Αρχικά γιατί είναι ωραίο να εξαρτάσαι όσο το δυνατόν λιγότερο από τους γονείς σου και γιατί έτσι θα μπορέσεις να κρατάς και κάποια λεφτά στην άκρη για κάθε περίπτωση – για ένα πάρτυ που δεν περίμενες για παράδειγμα!

Ας κάνουμε λοιπόν ένα sum up με τα επόμενά σου βήματα:

  • Δικτυώσου στο facebook
  • Γίνε μέλος της πιο cool ομάδας εθελοντών, της GloVo
  • Μάθε απέξω την περιοχή σου
  • Κράτα το σπίτι σου εξοπλισμένο με τα απαραίτητα
  • Βρες μία part – time δουλειά

Μπορεί όλα αυτά να σου φαίνονται απλά και καθημερινά, πράγματα που και μόνος σου θα μπορούσες να σκεφτείς, κι όμως είναι τα βασικά που πολλές φορές κάνουν τη διαφορά. Καλή αρχή λοιπόν και μην ξεχνάς… είναι τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου, εκμεταλλεύσου τα στο έπακρο!

“A new season is the perfect opportunity to begin being extraordinary!”

Γράφει η Σταυριάννα Χαραλαμποπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Guidelines to surviving Athens!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format