Οι φοιτητές που προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο!


Οι περισσότερες συζητήσεις μεταξύ των φοιτητών αλλά και γενικότερα των νέων για το πώς μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο αντιμετωπίζονται συνήθως με έναν σκεπτικισμό και  κυνισμό του τύπου «ναι μεν, αλλα». Αυτό συμβαίνει γιατί στις περισσότερες συζητήσεις που σχετίζονται με την επίλυση μεγάλων προβλημάτων και τη δημιουργία επαναστατικών λύσεων, οι περισσότεροι δεν καλούνται να συνεισφέρουν και να δημιουργήσουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις μέσα από το εκάστοτε εκπαιδευτικό σύστημα.

Παρόλαυτά πολλοί φοιτητές βλέποντας και εστιάζοντας σε μεγάλα προβλήματα  αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να προωθήσουν το μήνυμα ότι οι πιο απλές και φρέσκιες ιδέες έχουν τη δύναμη να φέρουν μεγάλα αποτελέσματα και ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Ας δούμε λοιπόν μερικά τέτοια παραδείγματα:

Carolyn Yarina, Πανεπιστήμιο  Michigan

carolyn-yarinas-startup-makes-medical-tests-possible-in-even-the-poorest-places

H Carolyn είναι πλέον CEO της CentriCycle, μια εταιρείας που ίδρυσε μαζί με συμφοιτητές της από το Πανεπιστήμιο του Michigan και χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο σύστημα που επιτρέπει σε εργαζόμενους της υγειονομικής περίθαλψης να προετοιμάζουν σωματικά υγρά, όπως  αίμα, για διαγνωστικές εξετάσεις σε εγκαταστάσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα να τροφοδοτηθούν με ηλεκτρικό ρεύμα. H  Carolyn έχει πάρει την CentriCycle στην Ινδία και στο μέλλον, ελπίζει να δημιουργήσει και άλλες συσκευές που να μπορούν να κάνουν την ιατρική περίθαλψη περισσότερο προσβάσιμη σε ανθρώπους που τη χρειάζονται περισσότερο.

Δες ακόμα εδώ: Οι Έλληνες φοιτητές στην κορυφή για ακόμη μία επιτυχία!

Boyan Slat, Delft University of Technology

maxresdefault

Ο Ολλανδός έφηβος  Boyan Slat,  στα πλαίσια μιας φοιτητικής εργασίας του,  εφεύρε μια συσκευή που λειτουργεί μόνο με την ηλιακή ενέργεια και  τα θαλάσσια ρεύματα και που μπορεί όπως υποστηρίζει μέσα σε πέντε μόλις χρόνια  να καθαρίσει περίπου 20 δισεκατομμύρια τόνους πλαστικών και άλλων αποβλήτων από όλους  τους ωκεανούς του κόσμου!! Η απλή αλλά και πρωτοποριακή ιδέα του με τίτλο  «ocean cleanup»  έχει σχεδιαστεί  έτσι ώστε  να περισυλλέγει και να αποθηκεύει τα σκουπίδια που επιπλέουν στο ωκεανό, αλλά ταυτόχρονα  να προστατεύει και την θαλάσσια ζωή, όπως ψάρια και πλαγκτόν με το  να περνούν μέσα από την συσκευή χωρίς να παθαίνουν το παραμικρό.  Ο Boyan πιστεύει επίσης ότι η εφεύρεσή του μπορεί  να εξοικονομεί μέχρι και  $ 500 εκατομμύρια το χρόνο από την ανακύκλωση των αποβλήτων που συλλέγονται.

Justin Crites και Toni Llongueras, UT Austin

2013-29-01_CrowdRX,Assignmentt_Marshall.Nolen3264

Ο Justin Crites και ο Toni Llongueras μαζί με έναν ακόμα φίλο τους ίδρυσαν την CrowdRX, μια εταιρεία που έχει ως αποστολή να ελαττώσει τον χρόνο αποθεραπείας για ασθενείς που υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο, κάνοντας ένα μεγάλο ποσό από τα διαθέσιμα δεδομένα άμεσα διαθέσιμα στους γιατρούς. Αυτό όπως υποστηρίζουν είναι εξαιρετικά σημαντικό, διότι όσο πιο νωρίς  αντιμετωπίζονται τα εγκεφαλικά επεισόδια τόσο περισσότερο η λειτουργία του εγκεφάλου μπορεί να αποκατασταθεί πλήρως.

 

Jorjan Tang, Arizona State University,

jorjan-tang-built-a-wheel-chair-that-helps-disabled-people-go-camping

Ο πατέρας ενός συμφοιτητή του Tang χρησιμοποιούσε  ένα αναπηρικό αμαξίδιο που δεν ήταν καθόλου πρακτικό όταν ταξίδευε ή πήγαινε κάμπινγκ καθώς καθιστούσε την προσβασιμότητα του σε ανηφορικό και  ανώμαλο έδαφος εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη διαδικασία σε σημείο μάλιστα που η συνεχής χρήση του σε τέτοιους είδους εδάφους  μπορούσε να προκαλέσει μέχρι και συμπτώματα  αρθρίτιδας. Για να βοηθήσει τον πατέρα του φίλου του λοιπόν ανέπτυξε ένα  πρωτότυπο και καιτοντόμο τύπο αναπηρικής καρέκλας που λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα ανώμαλου εδάφους. Τώρα στόχος του είναι να δημιουργήσει  και άλλα καινοτόμα συστήματα που οι άνθρωποι με αναπηρίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να έχουν μια καλύτερη ζωή.

Διάβασε επίσης: Οι 10 κορυφαίοι κανόνες για σίγουρη επιτυχία από τον κορυφαίο Steve Jobs

Gabrielle Palermo, Arizona State University

G3Box-Gabrielle-Palermo_pan_14363

Η Gabrielle ήθελε να γίνει γιατρός αλλά κάποια στιγμή συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος στο να σώζεις ζωές  από το να κάνεις την ιατρική περίθαλψη προσβάσιμη σε ανθρώπους στην κάθε γωνιά του κόσμου. Η ιδέα λοιπόν πίσω από την ιδέα που ξεκίνησε μαζί με άλλους συμφοιτητές της με το όνομα G3Box είναι η δημιουργία φτηνών και αποτελεσματικών ιατρικών κλινικών από ανακυκλωμένα κοντέινερ πλοίων όπου είναι και κινητά και μπορούν να μεταφερθούν σε απομακρυσμένες περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.

Ben Louis, University of Pennsylvania

88375-500

Ο Ben Louis με το που ξεκίνησε την φοιτητική του ζωή άρχισε να ασχολείται παράλληλα με την ιδέα του να παράγει  εμφιαλωμένα νερά που θα επιτρέπουν στους πελάτες του να προσφέρουν πίσω στην κοινωνία μέσω φιλανθρωπικών οργανώσεων. Σε αντίθεση δηλαδή με άλλες εμφιαλωμένες μάρκες, η αγορά ενός μπουκαλιού νερού από την μάρκα του Ben Louis έχει ως στόχο να δώσει ζωή σε παιδιά που υποφέρουν από τη φτώχεια και τον υποσιτισμό να δώσει ελπίδα για τις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού  και να δώσει  και να προσφέρει στην προστασία του  περιβάλλοντος. Όπως υποστηρίζει αυτό που προσπαθεί να επιτύχει είναι  να χρησιμοποιήσει  την ταχεία αναπτυσσόμενη αγορά του εμφιαλωμένου νερού ως κινητήριος μοχλός για να επιφέρει ένα θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Δες τις δράσεις  του mystudentpass αυτή την περίοδο: 

1)Φοιτητικά Party

2)mystudentproject

3)Η #MystudentWelcomeBag15 έρχεται γεμάτη δώρα στην σχολή σου.Έλα να πάρεις κι εσύ το δώρο σου

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Οι φοιτητές που προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format