Συνθήματα στους τοίχους: «Ας γίνει Τέχνη κι ας χαλάσει ο κόσμος» (Μέρος Α)


«Ο κόσμος είναι μόνο δικός μας (συμπεριλαμβάνεται κι ο πίνακας)» διαβάζουν δύο ζευγάρια μάτια κι ο περίπατος στο ιστορικό κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών ξεκινά.

Με το Μιχάλη αποφασίσαμε να κάνουμε έναν περίπατο στους 7 ορόφους της σχολής μας και να συνομιλήσουμε με τα συνθήματα των τοίχων. Συνθήματα στους τοίχους των σχολών είχαμε πολύ προτού έρθουν το fb, το instagram και το snapchat. Περασμένοι έρωτες, η βαρεμάρα των μαθημάτων (αλλά και η δημιουργικότητα των διαλειμμάτων), καλλιτεχνικές ανησυχίες, πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις, (αμπελο)φιλοσοφίες και αδιευκρίνιστα μηνύματα κοσμούν τους τοίχους, τα παγκάκια, τα παράθυρα και τους πίνακες ανακοινώσεων, κάνοντας έναν σχολαστικό περίπατο σκέτη απόλαυση.

Ξεκινήσαμε από τον 9ο όροφο, όπου στεγάζεται το τμήμα Θεατρικών Σπουδών:

«Ζούμε σαν χαμένα παιδιά τις ανολοκλήρωτες περιπέτειες μας»: Πολύ καλό σύνθημα για να ξεκινήσει κανείς τη φοιτητική του ζωή. Τώρα είναι τα χρόνια μας, για όλη την γκάμα των συναισθημάτων. Είναι καιρός για όνειρα και φιλοδοξίες. Οι συμφοιτητές μου στη Θεατρολογία νομίζω φορούν αυτή τη φράση στα ρούχα, στα πρόσωπα, στο χαμόγελο, στη θλίψη και συνάμα των ενθουσιασμό των ματιών τους. Δεν είμαστε όμως στη Χώρα του Ποτέ, χαθήκαμε, αλλά θα βρούμε το δρόμο μας. Και το καλύτερο; Θα ερωτευθούμε!

«Ο έρωτας γεννιέται κατά λάθος, επιβιώνει κατά πάθος και πεθαίνει κατά βάθος»: Έτσι με λίγες αράδες, έγινε η πιο πιστή απόδοση του έρωτα που έχω διαβάσει.

Συνθήματα4

«Όταν θες κάτι πολύ και το θέλει και το σύμπαν, τότε το σύμπαν κερδίζει κι εσύ τον Μπούλο»: Paulo Coehlo τι κέρδισες από τα 2;

«Δώσε μου χρυσή κλωστή, όνειρα να κεντήσω. Έλα να φτιάξουμε δικό μας ουρανό»: Αυτό το σύνθημα είναι ένα μικρό ποίημα το δίχως άλλο. Ας φτιάξουμε το δικό μας ουρανό με τα χρώματα που μας αρέσουν.

«Φωτιά στους ανεκπλήρωτους έρωτες»: Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες σε καίνε οι ίδιοι. Είναι μια μικρή φλόγα που δε σου έχει βάλει φωτιά, αλλά σιγοκαίει και τη νιώθεις. Φωτιά λοιπόν! Να πάμε παρακάτω.

«Σκατά κι εμετοί στα σαββατόβραδα, στις αναμονές, στους ανεκπλήρωτους έρωτες, στα τηλέφωνα και σε όλη την εξουσία της άδειας νύχτας»: Για τους ανεκπλήρωτες έρωτες τα είπαμε, ας το κάνουμε τώρα χειρότερα. Όχι μόνο φωτιά, σκατά κι εμετούς, για όλα εκείνα τα πράγματα που μας της σπάνε. Αναμονές, αχ αναμονές. Πόσα 608 έχουν φύγει χωρίς εμένα. Μια φορά είχε περάσει 1 ώρα για να επιβιβαστώ. Ανήκω κι εγώ σε εκείνους που δεν τους αρέσουν τα σαββατόβραδα. Βέβαια εμένα δε μου αρέσει και το καλοκαίρι, οπότε δικαίως μπορείτε να σταματήσετε να με διαβάζετε.

«Εσύ που το διαβάζεις, φύγε γρήγορα!»: Ε όχι, μη φύγετε κιόλας, κρίμα δεν είναι να μείνουν τα συνθήματα αδιάβαστα;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Scream until they hear you!

«Στους άντρες πρέπει να φέρεσαι διαφορετικά από ότι στους ανθρώπους»: Ως άντρας θίγομαι. Μπορεί να με αποκαλούν γουρούνι όταν τρώω, βόδι όταν κοιμάμαι, αλλά θέλω να μου συμπεριφέρονται σαν άνθρωπο. Εδώ που τα λέμε πάντως, γέλασα πολύ όταν το είδα.

«Όταν μιλάς, μυρίζει τραχανάς»: Εντάξει, είπαμε βόδι, αλλά όχι ότι μυρίζω και τραχανά.

Κάποιος απάντησε στο «Σε θέλω με τρέλα»: «Εγώ σε θέλω με πατάτες, τζατζίκι, ντομάτα και πακέτο για σπίτι»: Όλοι το θέλουμε αυτό που περιγράφεις, λέγεται «πίτα γύρο χοιρινό απ’ όλα». Ποιο delivery προτιμάς;

«Ακόμα κι αν φύγεις για το γύρο του κόσμου, θα σαι πάντα δικός μου»: Μην επαναλαμβάνομαι. Διάβασε το προηγούμενο σχόλιο μου για το πίτα γύρο χοιρινό.

Συνθήματα2

«Τα ΑΕΙ κάνουν το μυαλό κιμά»: Και με το κιμά φτιάχνουμε μπιφτέκια. Μάλλον πεινάω. Πάντως, θεωρώ πως πολλά ΑΕΙ κάνουν καλή δουλειά κι άλλωστε, ένας φοιτητής μπορεί να βρει και τα δικά του μέσα για να συμπληρώσει την όποια δυνατότητα του δίνεται. Πράγματι πάντως, αρκετές σχολές δε νοιάζονται να δώσουν χώρο στην σκέψη του φοιτητή θυμίζοντας τις μισητές σε όλους Πανελλήνιες με χρησιμοθηρική εφήμερη απόκτηση της γνώσης. Τουλάχιστον στη δική μου σχολή, νιώθω μια ζύμωση που με γοητεύει και ερεθίζει τη φαντασία μου.

«Εδώ Ζωγράφου, νεκροταφείο μεριά.» Αν γινόμασταν τηλεοπτική σειρά, θα πουλούσε τρελά αυτή η ατάκα, δε νομίζετε;

«Εσύ έκανες έρωτα σήμερα;»: Δε θ’ απαντήσω σε αυτό.

«Ποτέ στη ζωή μου δεν κατάφερα να τελειώσω κάτι, αλλά τώρα θα…» για να διαβάσετε τη συνέχεια αυτού του περιπάτου, πρέπει να περιμένετε το 2ο μέρος την επόμενη εβδομάδα. Μην ξεχνάτε: «Bauhaus -Ας γίνει Τέχνη κι ας χαλάσει ο κόσμος.»
Συνθήματα3

Γράφει ο Αναστάσης Πινακουλάκης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Συνθήματα στους τοίχους: «Ας γίνει Τέχνη κι ας χαλάσει ο κόσμος» (Μέρος Α)

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format