Μετά από κάποιο διάστημα στη σχολή συνειδητοποιείς πολλά πράγματα. Μπορεί να μην σου αρέσει όσο πίστευες το τμήμα στο οποίο βρίσκεσαι ή το αντίθετο. Ένα ακόμη πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσεις και στο οποίο θα επικεντρωθούμε είναι η αντιμετώπιση που έχεις από τους φίλους –συμφοιτητές. Άμα είσαι τυχερός θα γνωρίσεις άτομα τα οποία είναι πολύ ‘’εντάξει’’ τόσο ως παρέα όσο και ως συνεργάτες στη σχολή. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άτομα τα οποία μπορεί σαν παρέα να είναι τέλειοι, όταν όμως έρθει η στιγμή να τους ζητήσεις βοήθεια όσον αφορά θέματα της σχολής να σε βλέπουν ως ανταγωνιστή τους. Και αυτή η ανταγωνιστικότητα κορυφώνεται στην περίοδο της εξεταστικής.
Κι όμως γίνεται! Όσο καλή σχέση κι αν έχεις με ένα συμφοιτητή σου εάν αυτός σε βλέπει ως αντίπαλό του τότε ξεκινάνε προβλήματα. Ένα από αυτά μπορεί να είναι η ψυχολογική πίεση και το άγχος που σου ασκεί όταν κάθε μέρα σου λέει τι έχει διαβάσει, πόσες ώρες έχει διαβάσει και σαν να μην έφτανε αυτό, σε κατακρίνει επιδεικτικά επειδή εσύ δεν έχεις αρχίσει ακόμα το διάβασμα. Ακόμη, μπορεί να έχεις χάσει κάποιες διαλέξεις και να χρειαστείς τη βοήθειά του μέσα στην εξεταστική. Φυσικά η απάντηση που θα πάρεις θα είναι «δεν ξέρω, δεν έχω σημειώσει τίποτα». Αυτό το τίποτα σημαίνει «δεν θέλω να σε βοηθήσω». Το καλύτερο όμως είναι όταν έρθει η στιγμή της πρώτης εξέτασης. Τότε είναι που αρχίζουν τα «δεν θυμάμαι τίποτα», «δεν τα έχω διαβάσει καλά» ή αρχίζει να σου λέει κάθε κεφάλαιο που έχει διαβάσει για να σιγουρευτεί ότι είναι καλύτερα προετοιμασμένος.
Τα παραπάνω για κάποιους είναι μικρά έως και ασήμαντα προβλήματα όμως σε κάποιους άλλους προκαλούν άγχος, μέχρι και αποσυντονισμό. Εάν αντιμετωπίζεται τέτοιου είδους πρόβλημα το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να κοιτάξετε το δικό σας πρόγραμμα και να μην αφήνεται τέτοια άτομα να σας καταβάλουν ψυχολογικά. Στο τέλος θα φανεί ποιος αξίζει. Και μην ξεχνάτε ότι ‘’Τα άδεια αντικείμενα έχουν ανάγκη να κάνουν θόρυβο’’.
Connect with us