Τα ζόρια της αδελφικής “αγάπης”!


Στο σημερινό άρθρο  θα αναφερθώ σε όλους εμάς που έχουμε μεγαλύτερα αδέρφια (κορίτσια ή αγόρια). Το να είσαι το μικρότερο σε ηλικία παιδί στην οικογένεια έχει αρκετά πλεονεκτήματα αλλά και εξίσου αρκετά μειονεκτήματα.  Αρχικά όταν  έχεις μεγαλύτερα αδέρφια  είναι δεδομένο ότι θα  βιώσεις  μαρτύρια που θα σου προκαλέσουν αυτοί συνειδητά και πολύ σπάνια ασυνείδητα.  Ως η μικρότερη στην οικογένειά μου με 2 μεγαλύτερα αδέρφια, μπορώ να πω ότι ποτέ δεν βρίσκεις την ησυχία σου! Ακόμη και αν κάνεις κάτι χωρίς να ενοχλείς κανέναν θα έρθουν να σε πειράξουν! Είτε θέλεις είτε όχι τα μεγαλύτερα αδέρφια θα βρίσκουν πάντα τον τρόπο να σε ενοχλήσουν, να σε γελοποιήσουν μπροστά σε άλλους, να σε νευριάσουν, να σε βγαλουν έξω από τα ρούχα σου. Είναι γεννημένοι με αυτή  την απίστευτη δυνατότητα, να  κάνουν την ζωή μίζερη στα μικρότερα αδέρφια.

Όλοι εμείς οι μικρότεροι έχουμε ζήσει τα περίφημα κεφαλοκλειδώματα και τρικλοποδιές, τον παίκτη νούμερο 2 σε όλα τα παιχνίδια που παίζαμε , τις μικρές σφαλιάρες της μαμάς όταν τα μεγαλύτερα  αδέρφια, μας ‘καρφώνανε’ για κάποιο λάθος μας , τις τρομακτικές προειδοποιήσεις τους του τύπου «έτσι και πεις τίποτα στην μαμά, θα δείς τι θα πάθεις» όταν γνωρίζαμε κάποιο μυστικό τους ,  και πολλές άλλες τέτοιες «παράξενες»  καταστάσεις. Εκτός από τους συνεχόμενους τσακωμούς, ένα άλλο πράγμα που έκαναν είναι ότι  σε φωνάζανε «μικρό»  και στην περίπτωση μου, ακόμα το κάνουν. Μπορεί να είσαι 19 χρονών,  μπορεί να είσαι παντρεμένη ,μπορεί  να έχεις παιδιά,θα σε λένε πάντα «μικρό». Είσαι για μια ζωή το μικρό.

AAKW4W 1950s BOY GIRL HEAD TO HEAD ANGRY FACIAL EXPRESSIONS ARGUMENT FIGHT

Βέβαια, καθώς μεγαλώνεις η ένταση δεν είναι τόσο μεγάλη .Τώρα πλέον τους αγαπάς όσο τίποτα άλλο σε αυτόν τον κόσμο και είσαι αρκετά συνδεδεμένος μαζί τους. Ειδικά αν είσαι και μακρυά τους λόγω σπουδών σου λείπουν ακόμα περισσότερο. Έτσι βρίσκεις καταφύγιο σε αυτές τις παιδικές αναμνήσεις που έχετε μαζί, οι οποίες τώρα που τις σκέφτεσαι σου φτιάχνουν την ημέρα!

Τα μεγαλύτερα αδέρφια είναι οι πρώτοι φίλοι που έχεις στην ζωή σου. Είναι αυτοί που σε έχουν καλύψει (μερικές φορές) μπροστά στους γονείς  για κάποιο λάθος σου, που σου έχουν μάθει να πιστεύεις στον εαυτό σου, στα όνειρά σου, στο να μην τα βάζεις ποτέ κάτω. Είναι αυτοί που θα σου δώσουν πάντα δύναμη όταν τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν όπως τα θέλεις και θα αποτελούν ένα παράδειγμα για εσένα. Με λίγα λόγια είναι αυτοί που θα σε προσέχουν για πάντα όπως τα μεγαλύτερα αδέρφια ξέρουν! Η αδελφική αγάπη είναι ιερή και θεωρώ πολύ τυχερό κάποιον που έχει αδέρφια , μικρότερα ή μεγαλύτερα λίγη σημασία έχει. Αγαπάτε τα αδέρφια σας!

Για το MystudentPass η Άλντα Μπεντίνη.

Διαβάστε επίσης

Τι συμβαίνει όταν βρίσκεσαι χιλιόμετρα μακριά από την οικογένεια σου και από το σπίτι σου;

Φίλοι: Η οικογένεια που επιλέγουμε

Σχέσεις γονέων – φοιτητών:Πώς είναι όταν ζεις μαζί τους και πώς όταν βρίσκεσαι μακριά τους


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
alda

Τα ζόρια της αδελφικής “αγάπης”!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format