Η τέχνη του να μιλάς χωρίς να λές τίποτα απολύτως!


Πέρα από τις γνωστές φυσιολογικές ανάγκες του ανθρώπου για φαγητό, ένδυση, κοινωνικοποίηση, κτλ εγώ θα έλεγα ότι ο άνθρωπος έχει και μια φυσιολογική ανάγκη για πληροφόρηση. Κατακλυζόμαστε από πληροφορίες. Από αυτές που ακούμε στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο, που διαβάζουμε στα βιβλία ή στο internet, που μας λένε οι άλλοι κτλ.  Για ποιο λόγο όμως θέλουμε την πληροφόρηση. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι:

  1. Πρώτον για να αποκτήσουμε καινούργιες γνώσεις τις οποίες είτε μπορούμε να αξιοποιήσουμε άμεσα είτε κάποια στιγμή στο μέλλον.
  2. Δεύτερον από απλή περιέργεια για τον κόσμο γύρω μας και για τους άλλους ανθρώπους.
  3. Τρίτον από την αίσθηση της ολοκλήρωσης που προσπαθούμε να πετύχουμε σαν άνθρωποι.

Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό με την ξύλινη γλώσσα. Θα σας πω. Περίοδος εξεταστικής και ανοίγω με σχετική όρεξη να διαβάσω το βιβλίο των 100 σελίδων  της σχολής μου σχετικά με την έννοια της οικονομικής ανάπτυξης.  Να πω ότι γενικά μου αρέσει να διαβάζω βιβλία και μου αρέσουν επίσης και τα οικονομικά σαν επιστήμη. Ξεφυλλίζοντας το λοιπόν από την αρχή μέχρι και την τελευταία σελίδα προσπάθησα στο τέλος να καταλάβω  τι ήταν αυτό που μου είχε μείνει.

Πήρα κάποια πληροφορία που θα φανεί χρήσιμη άμεσα ή κάποια στιγμή στο μέλλον; Μου κίνησε την περιέργεια  το βιβλίο ή έστω μία πρόταση να ασχοληθώ παραπάνω με το συγκριμένο θέμα ή με κάτι παρόμοιο; Με έκανε να αισθανθώ έστω και λίγο πιο ολοκληρωμένος σαν άνθρωπος;

tumblr_inline_ndws41J36k1sb19dt

Ένας θρίαμβος της ξύλινης γλώσσας και της τέχνης του να λες πολλά χωρίς να λες τίποτα στην ουσία.  Θυμήθηκα τότε και το περίφημο α.ο.δ.ε. (αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων) που είχα διαβάσει στο λύκειο για τις πανελλήνιες, ότι πιο fail υπάρχει σε σε μάθημα εκπαιδευτικού συστήματος.

Σε μια μεγαλύτερη εσωτερική αναζήτηση του θέματος προσπάθησα να αναλογιστώ αν αυτού του είδους η ξύλινη γλώσσα είναι κάτι σαν ένας ιός που αναλώνει megabytes του εγκεφάλου μας με τελείως ανούσια και άχρηστη πληροφόρηση. Οκ αν θέλεις να γίνεις πολιτικός ίσως και τελικά να μην είναι τόσο άχρηστη, αλλά πιστεύω θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να το ανάγεις σε πραγματική τέχνη.

Οι 5 φράσεις στον παρακάτω πίνακα είναι για εσάς λοιπόν που επιθυμείτε να εξοικειωθείτε με τα απόκρυφα μυστικά της ξύλινης γλώσσας. Αρχίστε να διαβάζετε από οποιαδήποτε φράση της στήλης Α και συνεχίστε σε οποιαδήποτε φράση της στήλης Β, Γ και Δ. Έτσι θα έχετε πάρα πολλούς συνδυασμούς που θα σας επιτρέπουν να εξασκηθείτε στο να μιλάτε επί πάρα πολλές ώρες χωρίς να λέτε  απολύτως τίποτα ουσιαστικό.

ksilini glossa

Τσέκαρε ακόμα: 

Μη λεκτική επικοινωνία – Μύθος ή Πραγματικότητα;

Σε τι γλώσσα μιλάνε αυτοί οι νέοι πια;

Πώς ξεκινώ τη συζήτηση..


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Η τέχνη του να μιλάς χωρίς να λές τίποτα απολύτως!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format