Η εμπειρία του να συμμετέχω στο ” Η Ρόδος για τη ζωή”


Ο εθελοντισμός είναι μια από τις πιο όμορφες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος, χωρίς ανταλλάγματα ή την είσπραξη ενός χρηματικού ποσού. Με ευκαιρία την συμμετοχή μου σαν φοιτήτρια σε μια τέτοια εκδήλωση ήθελα να γράψω την εμπειρία σε αυτήν.

Αρχικά, έχω μπει στο δεύτερο έτος και με αφορμή το πρώτο που είχα ξανασυμμετάσχει στην ίδια εκδήλωση, ήθελα να συμμετάσχω από την αρχή της εκδήλωσης. Έτσι, λοιπόν, πήγαμε με την παρέα μου και συμπληρώσαμε ότι ήταν απαραίτητο για τους εθελοντές. Κάθε φορά που είχαμε ελευθερο χρόνο κατεβαίναμε και πουλούσαμε μπλουζάκια και κεράκια για να επιτύχει τον σκοπό της η εκδήλωση. H εκδήλωση ονομαζόταν “Η Ρόδος για την Ζωή”, σκοπός της οποίας ήταν να συγκεντρώσει 35.000 ευρώ για την αγορά ενός μηχανήματος διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

13-744x558

Φέτος σπάσαμε ρεκόρ πωλήσεων και έτσι καταλάβαμε ότι άξιζε η κούραση, το πρωινό ξύπνημα και οι ώρες που διαθέσαμε με το παραπάνω. Αυτό που έλαβα από την συμμετοχή μου ήταν αμέτρητα πράγματα, κυρίως τα συναισθήματα. Όταν είσαι μέρος μιας τέτοιας εκδήλωσης , εγώ προσωπικά ένιωθα συγκίνηση, πληρότητα, χαρά, ευδιαθεσία, αγάπη και φροντίδα. Τα άτομα τα οποία γνώρισα ήταν σαν αδέρφια και γονείς παράλληλα, με λίγα λόγια εντάχθηκα σε μια μεγάλη οικογένεια που είχε σκοπό το καλύτερο δυνατόν για όλους.

Έγινα πιο ευαίσθητη και η αλήθεια είναι στιγμές που νιώθεις πιο ευάλωτος από ποτέ. Βάζεις τον εαυτό σου να μπει στην θέση τον ατόμων που πέρασαν τον καρκίνο και σκέφτεσαι “Θα μπορούσα να είμαι δυνατή ή να μπορώ να ανταπεξέλθω με χαμόγελο;”, όπως έκαναν και οι άνθρωποι αυτοί.

Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να συμμετάσχω κάθε χρόνο, μέχρι να πάρω το πτυχίο μου και να φύγω από τη Ρόδο. Αξίζει να δίνεις τον καλύτερο για αυτές τις εκδηλώσεις, καθώς προσφέρουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Είναι ότι πιο ευχάριστο να δίνεις την ψυχή σου σε κάτι τέτοιες δραστηριότητες και ενημερώνεσαι περισσότερο σχετικά με το συμβαίνει γύρω σου, ιδιαίτερα για προβλήματα που απασχολούν μια μεγάλη ημερίδα ανθρώπων, όπως ο καρκίνος του μαστού.

Γράφει η Χρύσα Μποφίλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Η εμπειρία του να συμμετέχω στο ” Η Ρόδος για τη ζωή”

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format