Τα πτυχία με τις χαμηλότερες χρηματικές αποδοχές!


Το πτυχίο που θα πάρετε  ή ίσως έχετε ήδη στα χέρια σας  αντιπροσωπεύει σε μεγάλο βαθμό  τις χρηματικές αποδοχές κατά την διάρκεια της σταδιοδρομία σας, εφόσον φυσικά ακολουθήσετε τον τομέα τον οποίο έχετε σπουδάσει.Σε μια σχετικά νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Georgetown, για την εκπαίδευση και το εργατικό δυναμικό παρουσιάζονται μεταξύ άλλων τα 10 επαγγέλματα με τις χαμηλότερες ετήσιες αποδοχές από ένα σύνολο 137 διαφορετικών τομέων εργασίας.

Δες ακόμα: Tα 15 επαγγέλματα που προσφέρουν υψηλούς μισθούς σε εργαζόμενους με μεταπτυχιακά

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια συλλογής δεδομένων (2009-2013) αναλύοντας τους διαμέσους ετήσιους μισθούς αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μια ηλικιακή χρονική πάροδο 39 ετών (μεταξύ 25 και 59) από συγκεκριμένους τομείς επαγγελμάτων.

{Ο διάμεσος ετήσιος μισθός βρίσκεται αν παρατάσσοντας  κατά αύξουσα ή φθίνουσα σειρά  όλους  τους μισθούς των ανθρώπων που εργάζονται σε ένα συγκεκριμένο τομέα, πάρουμε τον μισθό που πέφτει στο μέσο αυτής της σειράς και έτσι είναι λιγότερο πιθανό (από ό, τι ο μέσος ετήσιος μισθός) να επηρεάζεται από ακραίες τιμές.}

  1. Μαγειρικές τέχνες: 50.000 $ ετησίως

Culinary Arts at BJU

 

 

 

 

 

Οι απόφοιτοι των προγραμμάτων σπουδών σε μαγειρικές τέχνες  αποκτούν τα απαραίτητα προσόντα εργασίας σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ιδιωτικές κατοικίες ως Chef, διευθυντές  υπηρεσιών  Catering και τροφίμων , διευθυντές κουζίνας κ.α.

  1. Επιστήμες οικιακής οικονομίας: 45.000 $ ετησίως

Ο τομέας αυτός αν και όχι ιδιαίτερα γνωστός σε εμάς, ωστόσο διδάσκεται σε αρκετά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Πρόκειται για ένα κλάδο σπουδών που προετοιμάζει τους φοιτητές στην διαχείριση των οικονομικών του σπιτιού και της κοινότητας, τη σχέση μεταξύ των ατόμων, των οικογενειών και των κοινοτήτων, καθώς και το περιβάλλον στο οποίο ζουν.

  1. Δραματικές τέχνες: 45.000 $ ετησίως

drama

Οι απόφοιτοι αυτού του τομέα ασχολούνται με μια ποικιλία από διαφορετικές κατευθύνσεις  καριέρας που περιλαμβάνουν την  υποκριτική, την σκηνοθεσία, την μουσική σκηνοθεσία, την ενδυματολογία ηθοποιών, την διεύθυνση παραγωγής, την κριτική θεάτρου κ.α.

  1. Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: 43.000 $ ετησίως

Ο τομέας αυτός προετοιμάζει τους φοιτητές να διδάξουν στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που μπορεί να περιλαμβάνει παιδιά από τις τάξεις του παιδικού σταθμού έως  την τελευταία τάξη του δημοτικού  (ανάλογα με το εκπαιδευτικό σύστημα κάθε κράτους)

  1. Θεολογία: 43.000 $ ετησίως

Οι απόφοιτοι των προγραμμάτων που σχετίζονται με τη θεολογία ασχολούνται κυρίως ως ιερείς, εκπαιδευτικοί, μουσικοί παραγωγοί, κ.α. ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, την κατάρτιση και το επίπεδο της ειδικότητάς τους.

  1. Εικαστικές Τέχνες: 42.000 $ ετησίως

A student in the Design and Visual Arts program works on her painting in the Helen and Arch Brown Centre for Design and Visual Arts (Handout - Doug Crawford)

Οι εικαστικές τέχνες περιλαμβάνουν επαγγέλματα τέχνης όπως η  ζωγραφική, η γλυπτική, η φωτογραφία, ο  κινηματογράφος, το βιομηχανικό σχέδιο, η γραφιστική, η  μόδα και η εσωτερική διακόσμηση.

  1. Εκπαίδευση πολλαπλών εκπαιδευτικών επιπέδων: 42.000 $ ετησίως

Με το συγκεκριμένο πτυχίο οι απόφοιτοι μπορούν να διδάξουν σε μαθητές σε περισσότερα από έναν εκπαιδευτικά επίπεδα, όπως είναι ένα συνδυασμένο πρόγραμμα στην πρωτοβάθμια  και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

  1. Κοινωνική Εργασία: 42.000 $ ετησίως

Αυτός ο τομέας προετοιμάζει τους φοιτητές για την επαγγελματική πρακτική τους σε επαγγέλματα της κοινωνικής πρόνοιας, της παροχή συμβουλών και  βασικών υπηρεσιών στήριξης ευάλωτων ατόμων και ομάδων και της κοινωνικής επανένταξης τους.

  1. Human services : 41.000 $ ετησίως

Οι απόφοιτοι με πτυχίο σε αυτόν τον τομέα ασχολούνται κυρίως με επαγγέλματα σε ιδιωτικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, δημόσιες επιχειρήσεις και κρατικούς φορείς.

  1. Προσχολική Αγωγή: 39.000 $ ετησίως

1392128233814

Οι απόφοιτοι με πτυχίο σε αυτόν τον τομέα διδάσκουν μαθητές βρεφικής ηλικίας έως οκτώ ετών (ανάλογα με το εκπαιδευτικό σύστημα κάθε κράτους).

Υπάρχει μια όλο και εντονότερη συζήτηση που μαίνεται για το κατα πόσο τα πανεπιστήμια αξίζουν τελικά το κόστος ευκαιρίας τους.  Μπορεί οι αποδοχές να μην είναι τα πάντα, αλλά ο υποψήφιος σπουδαστής αξίζει σίγουρα να εξετάσει προσεκτικά τις διαθέσιμες  επιλογές του. Η απάντηση βέβαια δεν τόσο εύκολη καθώς υπάρχουν  περισσότερα για να εξετάσει κανείς πέρα από μια  απλή δήλωση σχετικά με την οικονομική  εξίσωση της επένδυσης αυτής. Η κοινωνικοποίηση, η  έκθεση σε νέες ιδέες και απόψεις, η δικτύωση, το πάθος για ένα συγκεκριμένο τομέα απασχόλησης και πολλά άλλα αποτελούν επίσης παράγοντες που δεν μπορεί κανείς εύκολα να παραβλέψει.

Δες ακόμα:


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Τα πτυχία με τις χαμηλότερες χρηματικές αποδοχές!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format