Υπάρχει και αυτή η φοιτητική ζωή.


Αυτό το οποίο έχω μάθει από μικρή είναι πως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ξεχωριστός. Σήμερα θα ήθελα να γράψω και να εκφράσω τις σκέψεις μου πάνω σε ένα θέμα το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο ποσοστό των καθημερινών μου σκέψεων τις τελευταίες μέρες. Ο λόγος περί καταπίεσης στα φοιτητικά χρόνια.
Κάθε μέρα συναντάμε πολλούς ανθρώπους είτε τους γνωρίζουμε είτε όχι και πίσω από τον κάθε ένα κρύβεται μια ιστορία, η δική του ιστορία, η οποία άλλοτε είναι συναρπαστική για κάποιον που θα την ακούσει για πρώτη φορά, άλλοτε αδιάφορη και βαρετή, άλλοτε όμως και απίστευτη. Υπάρχουν άτομα τα οποία βιώνουν μεγάλη καθημερινή καταπίεση από τον περίγυρό τους, είτε αυτός ονομάζεται οικογένεια είτε σύντροφος είτε φίλοι.

Διάβασε επίσης: Οικογενειακή κρίση: Μάθε πώς μπορείς να βοηθήσεις τον φίλο σου που βρίσκεται σε ανάγκη.

Η φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο Parties, παρέες και διασκέδαση, αλλά έχει και αρκετές δυσκολίες για όλους μας μιας και μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε μόνοι μας τη ζωή μας πλέον και γενικά προσπαθούμε να μάθουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε ακριβώς από τη αυτή. Η διαδικασία αυτή είναι δύσκολή και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο για ορισμένα άτομα τα οποία δεν αποφασίζουν μόνοι τους και οι επιλογές τους δεν είναι καθαρά δικές τους αλλά επηρεάζονται κατά μεγάλο ποσοστό από τους άλλους. Θέλει μεγάλη ψυχική δύναμη το να καταφέρει κανείς να πάρει τη ζωή του στα χέρια του όταν υπάρχουν πολλά εμπόδια και περιορισμοί.

Δες και αυτό: #BeYourself στην εποχή που αγκαλιάζει και ταυτόχρονα χτυπά τη μοναδικότητα του καθενός

Όταν υπάρχει πίεση από το περιβάλλον σαφώς όλα γίνονται πολύ πιο δύσκολα και κάθε συναίσθημά σου εμπεριέχει θυμό τον οποίο είναι λίγο δύσκολο να τον αποβάλεις όσο και να θες. Υπάρχουν λοιπόν, άτομα τα οποία ούτε που φανταζόσουν ότι μπορεί να βρίσκονται σε μια τέτοια κατάσταση γιατί έχουν μάθει να κρύβουν καλά τη προσωπική τους ζωή. Όταν κάτι το κάνεις εξαναγκαστικά και όχι επειδή το αγαπάς όσο και να προσπαθήσεις το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο. Έτσι και στη περίπτωση αυτή, όταν βρίσκεσαι σε μια σχολή που δεν θες στην πραγματικότητα ή όταν για διάφορους λόγους αισθάνεσαι πως δεν εισαι ο εαυτό σου, τότε είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις κάτι. Είναι πολλά που μπορούμε να πούμε για αυτο το θέμα ωστόσο όμως επειδή δεν έχουμε άπλετο χρόνο, ας σημειώσουμε πως για να πετύχουμε κάτι πρέπει να βάλουμε όλη μας την αγάπη και αφοσίωση.
Τίποτα δεν είναι δεδομένο σε μια εποχή που μέσα σε μερικά λεπτά όλα μπορούν να ανατραπούν. Έτσι θα πρέπει να εκτιμάμε ακόμα και τα απλά καθημερινά πράγματα και να στηρίζουμε τους φίλους μας, ή να επιλέγουμε άτομα που θα είναι δίπλα μας στις δυσκολίες, αφού όπως λέει και ο λαός όταν μοιράζεσαι τη χαρά σου αυτή μεγαλώνει και όταν μοιράζεσαι τη λύπη σου αυτή μικραίνει. Αυτό γίνεται όταν έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που μας αγαπάνε.
Αυτά για σήμερα αγαπητοί μου γιατί δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να σας κουράσω. Στείλτε μου τα δικά σας μηνύματα για να σχολιάσετε κάτι ή να μου ζητήσετε να γράψω για κάτι που σας απασχολεί. Να προσέχετε τους εαυτού σας και μέχρι το επόμενο άρθρο τα γλυκά φιλιά μου.
That’s all folks…!
Για το Mystudentpass.gr Ερβίσα Μπέιντο.

Τσέκαρε λίγο: 

Οικογένεια 181 ατόμων στο ίδιο σπίτι!

Συμβουλές αυτοπεποίθησης από το Συμβούλιο Νέων Επιχειρηματιών.

«Άνθρωποι-Φίλτρα»: Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μας επηρεάζουν χωρίς να το προσπαθούν.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
eri

Υπάρχει και αυτή η φοιτητική ζωή.

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format