Τα παράξενα επαγγέλματα που λέγαμε οτι θα γίνουμε όταν μεγαλώσουμε.


 

Παιδική ηλικία! Δύο λέξεις , χίλια συναισθήματα,  εκατοντάδες αναμνήσεις και εικόνες. Θεωρούνται τα πιο ωραία και ανέμελα χρόνια της ζωής, γεμάτα ζωντάνια, φαντασία και αθωότητα. Η παιδική ειλικρίνεια και ο αυθορμητισμός  υπήρχαν σε καθετί που κάναμε ή  λέγαμε και  είναι χαρακρτηριστικά  που νοσταλγούμε , διότι δυστυχώς , καθώς μεγαλώνουμε  τα  χαρακτηριστικά  αυτά εξαφανίζονται όλο και περισσότερο και πολύ σπάνια συναντάς  άνθρωπο με ψυχή μικρού παιδιού. Η φαντασία  ήταν στο φούλ σε όλες μας τις κινήσεις  ή απαντήσεις που δίναμε. Κυρίως, θυμάμαι  όταν μας ρωτάγανε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε και οι επιλογές μας  ήταν  τόσο ξεχώριστες . Μερικοί  από  εμάς  μπορεί να  είχαν ως πρότυπο την  δουλειά των γονιών τους ενώ  άλλοι , όπως έγω, είχαμε  δημιουργήσει  την  δικιά  μας λίστα με τα ‘παράξενα’ επαγγέλματα. Μπορεί να παίρναμε έμπνευση από τις παιδικές ταινίες  που βλέπαμε, από τους γύρω μας, από τα βιβλία που διαβάζαμε  ή ακόμη από τα παιχνίδια που παίζαμε στο παρκάκι της γειτονιάς.  Πιστεύαμε ότι τα επαγγέλματα ήταν τόση εύκολη υπόθεση και κάναμε τόσα όνειρα πάνω σε αυτά. Ακριβώς , αυτά τα <απραγματοποίητα> όνειρα των παράξενων επαγγέλματων, θα παρουσιάσω παρακάτω.  Ας  αρχίσουμε λοιπόν..

  1. Πιλότος

pilotoi1_1Δεν νομίζω να υπάρχει παιδί που να μην έχει πει < όταν μεγαλώσω θα γίνω πιλότος >. Η περιέργεια για την πτήση και  τα αεροπλάνα ήταν μεγάλη. Κάποιοι μπορεί να ήθελαν να μιμηθούν κάποιον πιλότο που είχαν δει σε καμιά ταινία ενώ σε άλλους μπορεί να άρεσαν τα αεροπλάνα. Όπως και να είναι , το επάγγελμα του πιλότου παραμένει από τα πιο γνωστά  και αγαπημένα, ακόμη και αν δεν γίναμε ποτέ πιλότοι.

 

2.Τραγουδίστρια

637bddf1496667b27df1ddb52d5d1c1bΉταν τόσο μόδα  να είσαι τραγουδίστρια στην παιδική μας ηλικία που μας είχε επηρεάσει, κυρίως εμάς τα κορίτσια. Μάθαινες όλα τα τραγούδια απέξω, έβλεπες τα υπερπαραγωγή τους βιντεοκλίπ και φανταζόσουν τον εαυτό μας να τραγουδάς σαν αυτές στο μέλλον. Κάθε φορά που έρχονταν συγγενείς για επίσκεψη δεν έχανες χρόνο και προσπαθούσες να τους εντυπωσιάσεις τραγουδώντας μπροστά τους ή επίσης  όταν μαζευόμασταν στην γειτονιά με τα παιδιά οι μίνι συναυλίες μεταξύ μας δεν έλειπαν.. Και κάπως έτσι θέλαμε να γίνουμε τραγουδίστριες!

 

  1. Αστροναύτης

tumblr_m361tuaAg01r83rdro1_500Επίσης, ένα από τα πιο διάσημα έπαγγελματα της παιδικής ηλικίας. Ως παιδιά,     εντυπωσιαζόμασταν από τις παράξενες στολές των αστροναύτων και τα ταξίδια τους στο φεγγάρι. Έχοντας τους ως πρότυπο θέλαμε να γίνουμε και εμείς σαν αυτούς. Να φοράγαμε τις στολές τους, να πηγαίναμε στο φεγγάρι , να βλέπαμε την γη από ψηλά. Ήμασταν τόσο πολύ περίεργοι για καθετί που τους αφορούσε και η περιέργεια αυτή μας δημιουργούσε την επιθυμία να γίνουμε αστροναύτες!

 

Αυτό το είδες; Τα καλλιτεχνικά παιδιά είναι… πολύ μπροστά!

  1. Δασκάλα

tumblr_m3pu20uywz1qzauve (1)Συνήθως, όλα τα παιδιά που έλεγαν < θα γίνω δασκάλα ή δάσκαλος > τους είχε έρθει αυτή η ιδέα από τις δασκάλες ή δασκάλους που είχαν στο δημοτικό. Μπορεί να είχαν μια πάρα πολύ καλή δασκάλα που έκανε πολύ καλό μάθημα και ήθελαν να της μοιάσουν. Η’ μπορεί να το έλεγαν επειδή το έλεγαν οι περισσότεροι ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο! Εγώ για παράδειγμα έλεγα πως θα γίνω δασκάλα επειδή μου άρεσε ο τρόπος διδασκαλίας μιας δασκάλας μου.

 

  1. Ποδοσφαιριστής

tumblr_mp5p21wkjN1stqh4zo1_500Όταν ήμασταν μικρά λατρεύαμε το ποδόσφαιρο και περνάγαμε αμέτρητες ώρες παίζοντας μπάλα με τα παιδιά στην γειτονιά. Μπορεί να είχαμε και κάποιον αγαπημένο ποδοσφαιριστή του οποίου θέλαμε να ακολουθήσουμε τα βήματα του, κυρίως τα αγόρια, και έτσι κάναμε όνειρα γύρω από αυτό. Για παράδειγμα λέγαμε θα γίνω μεγάλος ποδοσφαιριστής σαν τον Μέσι ή σαν τον Ρονάλντο. Τους παρακολουθούσαμε συνέχεια και έτσι η επιθυμία μεγάλωνε όλο και περισσότερο για το ποδόσφαιρο.

  1. Μπαλαρίνα

ballet-beautiful-black-cool-Favim.com-637187Το μπαλέτο και γενικά ο χορός σημαίνει πολλά για ένα μικρό παιδάκι. Και πως να μην είναι αφου κάθε μέρα θα ερχόμασταν σε επαφή με την μουσική και τον χορό. Στην συνέχεια μπορεί να ειχαμε γραφτεί και σε κάποια σχολή χορού, πράγμα που θα μας έκανε να αγαπήσουμε περισσότερο τον χορό και το επάγγελμα του!

 

  1. Νυχτερίδα και Κουμπάρα

Στην παραπάνω λίστα θα προσθέσουμε και δύο επαγγέλματα, από τα πιο παράξενα που έχει πει παιδάκι στα τότε χρόνια. Η νυχτερίδα και η κουμπάρα. Δύο ‘ευγενείς πόθοι’ δύο μικρών παιδιών που είχαν εκφράσει αυτή τους την επιθυμία στην τότε εκπομπή Ουράνιο Τόξο. Αυτές οι απαντήσεις δείχνουν πόσο αθώες σκέψεις είχαμε και πόσο ειλικρινής ήμασταν.

 

Κάποιοι από εμάς μπορεί να πραγματοποίησαν αυτές τις παιδικές τους επιθυμίες, αν συνέχιζαν να είναι ίδιες και τώρα που μεγάλωσαν, ακόμη και αυτοί οι δύο που ήθελαν να γίνουν κουμπάρα και νυχτερίδα (το πρώτο γίνεσαι εύκολα, ενώ το δεύτερο λίγο δύσκολο). Ελπίζω να περάσατε ευχάριστα διαβάζοντας το άρθρο και να βρήκατε τον εαυτό σας! Και μην ξεχνάτε δεν είναι ποτέ αργά να ακολουθήσεις τα όνειρά σου!

Γράφει η Εριάλντα Μπεντίνη

Τσέκαρε και αυτά: 

Φοιτητικό Party

Our Projects

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
1
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Τα παράξενα επαγγέλματα που λέγαμε οτι θα γίνουμε όταν μεγαλώσουμε.

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format