Οι εθελοντικές δράσεις του Σεπτέμβρη – Εσύ θα πάρεις μέρος;


Ακόμα και μια μικρή πράξη καλοσύνης και προσφοράς μπορεί να κάνει την διαφορά. Μπορεί να έχεις αρκετά πράγματα να σε απασχολούν αυτήν την περίοδο, όμως σκέψου πως με μια ελάχιστη προσπάθεια μπορείς να προσφέρεις και εσύ σε κάποιους ανθρώπους αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο πολλά περισσότερά από όσα φαντάζεσαι. Με αυτές τις μικρές πράξεις είναι που από απλός παρατηρητής καταστάσεων γίνεσαι ενεργός πολίτης ικανός όχι μόνο να αλλάξεις καταστάσεις αλλά και να εμπνεύσεις τους γύρω σου.

«Συγκέντρωση τροφίμων για τους πρόσφυγες» – Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου

Στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας συγκεντρώνονται τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και προσωπικής υγιεινής για γυναίκες και παιδιά, στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών δράσεων για το σοβαρό κοινωνικό θέμα που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα, με τον μεγάλο αριθμό μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί εκεί.
Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας θα γίνεται έως την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου σε καθημερινή βάση και σε ώρες λειτουργίας υπηρεσιών από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων.
Επίσης, ο Δήμος Δέλτα σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων για τους πρόσφυγες από τη Συρία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ιώνεια 2015”, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Μαγνησία, και στις 18 και 19 στα Διαβατά.

«Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών» – Κυριακή 13 Σεπτέμβρη

Την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 11-5 στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών στην Αθήνα, οδό Άργους 145 στον Κολωνό, θα συλλεχτούν τα εξής είδη, που ζήτησαν εθελοντές: κατσαρόλες, τηγάνια, ταψιά, πιάτα, πιρούνια, ποτήρια, φλιτζάνια, παπούτσια γυναικεία, ανδρικά, παιδικά, κάλτσες γυναικείες, ανδρικές, παιδικές, εσώρουχα γυναικεία, ανδρικά, παιδικά, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι, ρύζι, κονσέρβες ντομάτας, σεντόνια, κουβέρτες, αλεύρι, καθαριστικά.

«Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών» – Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

H εθελοντική αυτή δράση είναι πρωτοβουλία του περιβαλλοντικού οργανισμού Ocean Conservancy των ΗΠΑ και πραγματοποιείται το τρίτο Σάββατο κάθε Σεπτέμβρη. Αποτελεί το παλαιότερο και μεγαλύτερο γεγονός του είδος του στον κόσμο, καθώς από το 1986 μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 12 εκατομμύρια εθελοντές σε 160 χώρες του κόσμου!

Σκοπός της πρωτοβουλίας, είναι να μετρήσει το βαθμό περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ατόμων και τοπικών κοινωνιών όταν καλούνται να καθαρίσουν εθελοντικά από τα σκουπίδια τις παραλίες που όλοι απολαμβάνουμε το καλοκαίρι.

Στην Ελλάδα, τη δράση αυτή συντονίζει από το 1991 η HELMEPA, η οποία προσκαλεί τους ευαισθητοποιημένους πολίτες σε όλη την χώρα να συμβάλλουν εθελοντικά αφιερώνοντας ένα πρωινό στον καθαρισμό μίας κοντινής παραλίας, τμήματος του βυθού, όχθης ποταμού ή λίμνης.

«Αυτή την σχολική χρονιά, ας γεμίσουμε την τσάντα τους χαμόγελα» – Σάββατο 12 και 20 Σεπτεμβρίου

Η εθνική τράπεζα και ο ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί για το παιδί», οργανώνουν δράση συλλογής σχολικών ειδών στην Αθήνα, για τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου από τις 11.00 μέχρι τις 14.00 στις περιοχές

  • Νέο Ψυχικό, στην πλατεία Χρυσοχόου,
  • Περιστέρι μπροστά από το Δημαρχείο,
  • Πειραιά
  • στην πλατεία Κοραή
  • και στο Μαρούσι στο εμπορικό κέντρο «AVENUE»
  • και το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου από τις 11.00 μέχρι τις 14.00:
    Στην Αγία Παρασκευή, μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής
  • Στο Μαρούσι, στο εμπορικό κέντρο «Golden Hall»
  • Στο Παλαιό Φάληρο, στην πλατεία Φλοίσβου
  • και στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους

«Greece Race for the Cure» – Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Αλμα Ζωής» διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά των Αγώνα Greece Race for the Cure στο Ζάππειο. Οι διαδρομές θα είναι δύο, 5χλμ και 2 χλμ αντίστοιχα. Η έναρξη της διοργάνωσης είναι στις 10:30 το πρωί για όλους τους συμμετέχοντες, δρομείς, περιπατητές και δρομείς με chip χρονομέτρησης και η εκκίνηση του 7ου Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου θα πραγματοποιηθεί στις 11:30π.μ.

«Συναυλία των ΙΜΑΜ BAILDI για τα παιδιά της ένωσης ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»- Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου

Τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, όσοι παρευρεθούν στο Ηρώδειο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική, συναυλία, με τους Imam Baildi, την Δήμητρα Γαλάνη, καθώς και το χαρισματικό ρετρό-ποπ συγκρότημα από την Πάτρα CARTE POSTALE. Πρόκειται για μια συναυλία, που υπόσχεται να ξεχωρίσει στην πολιτιστική ατζέντα του φθινοπώρου και να βοηθήσει περισσότερα από 10.000 παιδιά που αγκαλιάζει με τις δράσεις της, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί.

Γράφει ο Πέτρος Κωνσταντάς


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Οι εθελοντικές δράσεις του Σεπτέμβρη – Εσύ θα πάρεις μέρος;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format