Κρήτη: Το όνειρο της πενταήμερης εκδρομής πήρε απρόβλεπτη τροπή για τους μαθητές λυκείου!


Τα πάνω κάτω για τους μαθητές που σχεδίαζαν την πενταήμερη εκδρομή τους, από τις αρχές του σχολικού έτους…

Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις διαφθοράς που εξακολουθούν να φτάνουν στο γραφείο του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Πρόκειται για υποθέσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που αφορούν κατάχρηση χρημάτων, πλαστογραφία ακόμη και ομαδικό βιασμό, αποπλάνηση αλλά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός καθηγητή που «έφαγε» τα λεφτά που μάζευαν οι μαθητές του για σχολική εκδρομή! Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι μαθητές της τρίτης τάξης επαγγελματικού λυκείου από την Κρήτη κατάφεραν να μαζέψουν 700 ευρώ για την πολυήμερη εκδρομή τους τα οποία και εμπιστεύτηκαν σε έναν καθηγητή τους.

Μόνο που εκείνος τα έβαλε στην τσέπη του και δεν τα έδινε πίσω όταν τα ζήτησαν οι μαθητές και οι γονείς τους. Ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν εξαπάτησε μόνο τους μαθητές αλλά παριστάνοντας τον εισαγωγέα αυτοκινήτων έπαιρνε προκαταβολές που δεν επέστρεφε.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής πάντως δεν βρίσκεται σήμερα στις αίθουσες διδασκαλίας, κι αυτό γιατί όπως διαβεβαίωσε μιλώντας στο cretapost ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης, έχει ήδη τεθεί σε αργία από τα μέσα Μαρτίου, οπότε και γνωστοποιήθηκε η δράση του στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες της Κρήτης.

Οι ιστορίες των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων δεν έχουν τέλος και σε αρκετές περιπτώσεις οι ποινές που επιβάλλονται είναι… χάδια γι’ αυτό ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης κατέθεσε μια σειρά ενστάσεων ζητώντας από τα πειθαρχικά να δουν ξανά τις υποθέσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δημοτικού υπαλλήλου ο όποιος πήρε 1.500 ευρώ από πολίτη για να του διευθετήσει ανεξόφλητο λογαριασμό της ΔΕΗ , αλλά τα έβαλε στην τσέπη του. Ο δήμαρχος τον έβγαλε λαδί.

Επίσης εφοριακός εξέδιδε επ`αμοιβη πάνω από 120 φορολογικές ενημερότητες χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις και τιμωρήθηκε με πρόστιμο αποδοχών 10 μηνών, ενώ υπάλληλος δήμου υπεύθυνή για τα οικονομικά των αθλητικών προγραμμάτων έπαιρνε τις συνδρομές των δημοτών χωρίς να κόβει αποδείξεις κι έτσι δημιούργησε έλλειμμα 355.000 ευρώ -τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση 12 μηνών.

Πηγή: Mega, cretapost.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Κρήτη: Το όνειρο της πενταήμερης εκδρομής πήρε απρόβλεπτη τροπή για τους μαθητές λυκείου!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format