Όταν η Αθήνα αδειάζει…


Το Πάσχα, όπως και κατά την διάρκεια των υπολοίπων διακοπών, η Αθήνα ερημώνει. Πολλοί είναι αυτοί που γυρίζουν στα πάτρια εδάφη για λίγο, και μένουν κάποιοι εδώ να τριγυρνάνε στους άδειους δρόμους της Αθήνας σαν τις άδικες κατάρες. Κάλα, ίσως υπερβάλω λιγάκι, αλλά όπως και να έχει ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού αφήνει πίσω του Αθήνα στις ημέρες των διακοπών.
Φεύγουν για να πάρουν το αεράκι τους, να ξεφύγουν, να σταματήσουν να ζουν για λίγο την ρουτίνα αυτή που τους κουράζει. Έτσι γεμίζουν τις μπαταρίες τους και είναι έτοιμοι να επανέλθουν πιο δυνατοί στην καθημερινότητά τους.
Τι καλύτερο από διακοπές στην εξοχή, και κυρίως το Πάσχα. Με το αρνάκι σου, το κοκορετσάκι σου, ακόμα και τα κλαρίνα σου φαίνονται φυσιολογικά! Μέχρι που ρίχνεις και μία σβούρα από την χαρά σου.
Και αν είσαι και φοιτητής που επιστρέφεις στο σπίτι των γονιών σου το μόνο που λες είναι…Αλιλούια αλιλούια! Άφθονο φαγητό μόνο για σένα χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα! Φαί, και μέτα πάλι φαί, εκτός αν νηστεύεις. Αλλά και πάλι μετά την Κυριακή του Πάσχα…φαί, φαί, φαί, φαί!

200hbgfd

Όσο για εκείνους που μένουν στην ερημωμένη Αθήνα, μπορεί να μην ζουν το παραδοσιακό Πάσχα, έτσι όπως έχουμε συνηθίσει εμείς τα βλαχάκια, εεε εννοώ εμείς που είμαστε από χωρίο, αλλά σίγουρα κάτι κερδίζουν και εκείνοι.
Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο που λιγοστεύει ο κόσμος, και να νιώθεις πως και εσύ θα ήθελες να φύγεις από την Αθήνα αλλά σκέψου αισιόδοξα! Έχεις όλη την πόλη δική σου! Απίστευτο! Μπορείς να πας σε μαγαζιά που σε καμία περίπτωση δεν θα προσπαθούσες να περάσεις ακόμα και απ’έξω γιατί απλά δεν θα χωρούσες. Τώρα θα είναι τέλεια, αφού δεν είναι και καλοκαίρι που φεύγουν όλοι και το πιο πιθανό θα ήταν να είσαι εσύ και οι σερβιτόροι, αλλά πίστεύω πως θα έχει φυσιολογικό κόσμο χωρίς να είναι ο ένας πάνω στον άλλον.Έτσι μπορείς να χορέψεις και να διασκεδάσεις όπως θέλεις…

200kvm,dc;oldd
Άσε που λιγοστεύει και ο κόσμος στα Μ.Μ.Μ και μπαίνεις και βγαίνεις άνετος! Μπορεί να μην είναι για πολύ, αλλά ας εκτιμάμε κάποια πράγματα όταν τα έχουμε!
Έπίσης, για αυτούς που θέλουν να ζήσουν κανονικά τις διακοπές του Πάσχα, πρέπει να γνωρίζουν ότι στην Αθήνα πάντα υπάρχει κάτι να κάνεις για να σου θυμίσει Πάσχα! Μπορείς να πας σε ταβέρνες για να φας όσο αρνί και κοκορέτσι θες μέχρι να σκάσεις, να βάψεις αυγουλάκια και γενικά να κάνεις όποιο έθιμο θέλεις! Και άμα έχεις και αυλή, μπορείς να ψήσεις και μόνος σου και να κάνεις ένα Πάσχα τέλειο!

Μην απελπίζεσαι, λοιπόν, που μένεις στην Αθήνα και όλοι οι άλλοι φεύγουν! Θα γυρίσουν και αυτοί κάποια στιγμή, οι διακοπές τους δεν θα είναι για πάντα..!!!

σκξωνφ,ωγμερι

Γράφει η Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Όταν η Αθήνα αδειάζει…

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format