Περπάτημα στην Αθήνα: Δες την διαδρομή


Δεν γράφω συχνά, δύσκολα μπορώ να αποτυπώσω τις σκέψεις μου σε γραπτό, μπορώ όμως με τις ώρες να σου τις εκφράζω με λόγια και να τις αναλύω μέχρι να τις καταλάβεις ή έστω να κάνεις πως κατάλαβες επειδή βαρέθηκες να με ακούς.

gkazi_2-thumb-large

 

Ένα χρόνο σχεδόν κάθε βράδυ κάνω μια συγκεκριμένη διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας. Η διαδρομή αυτή ξεκάνει από τον πεζόδρομο στο Γκάζι, πεζόδρομος θησείου, Στήλες του Ολυμπίου Διός Σύνταγμα, Ερμού, Μοναστηράκι, Ηλεκτρικός Θησείο και πάλι πίσω στο Γκάζι όπου τις περισσότερες φορές παρκάρω. Την διαδρομή αυτή άλλοτε την κάνω με παρέα και άλλοτε μόνος μου. Συνήθως κρατάει 45΄ αλλά αυτό εξαρτάτε και από την παρέα.

Acropolis by night

 

Κάθε φορά που το λέω σε κάποιον για πρώτη φορά είναι πάντα η ίδια αντίδραση «καλά είσαι τρελός που θα κάνουμε όλη αυτή την διαδρομή με τα πόδια;»Αφού καταφέρω λοιπόν, να τους πείσω να κάνουν την διαδρομή και βλέπουν ότι τελικά η Αθήνα έχει και την όμορφη πλευρά της, γίνεται μια συνήθεια και για αυτούς. Οι περισσότεροι από αυτούς επαναλαμβάνουν την διαδρομή με φίλους τους και έτσι και οι φίλοι τους το επαναλαμβάνουν με άλλους φίλους.Αυτή την στιγμή έχω καταφέρει να παρακινήσω 20 άτομα να κάνουν αυτή την διαδρομή (Περήφανος).

akropoli

Είναι αξία ανεκτίμητη να περπατάς και να βλέπεις την ακρόπολη φωτισμένη, τις στήλες του Ολυμπίου Διός να στέκονται εκεί επιβλητικά, το Σύνταγμα φωτισμένο, την Ερμού άδεια χωρίς κόσμο και χωρίς τους μουσικούς της(αυτό και αν δεν το βλέπεις συχνά),το μοναστηράκι μελαγχολικό και ήσυχο χωρίς να χρειάζεται να κάνεις ελιγμούς για να καταφέρεις να περάσεις.

stiles-olympiou-dios

 

Θα μου πεις, μα για πιο λόγο το κάνεις αυτό;

Οι λόγοι είναι πολλοί και ορισμένοι από αυτούς είναι:

1. Το βράδυ το κέντρο είναι άδειο

2. Έχει παντού ησυχία(εκτός από τις στήλες του Ολυμπίου Διός μέχρι το Σύνταγμα)

3. Το περπάτημα βοηθάει να σκέφτεσαι

4. Το βράδυ βλέπεις πράγματα που την ημέρα δεν θα πρόσεχες

5. Τι καλύτερο από περπάτημα μετά από μια κουραστική μέρα;!

Τους άλλους λόγους πρέπει να τους ανακαλύψεις μόνος σου…

20430987

 

Αν ποτέ βρεθείς εκεί, σίγουρα θα με πετύχεις(μίλα μου γιατί που ξέρεις, ίσως να είναι και άλλοι εκεί γύρω και να κάνουμε όλοι μαζί την βόλτα) γιατί όπως είπα και πιο πάνω, κάνω πολύ συχνά αυτή την διαδρομή.

57c2f44f65ce1dd1e7ee27bf31a8bab4

 

Βάλε το περπάτημα κι εσύ στην ζωή σου και έλα να γίνουμε μια μεγάλη παρέα που θα καθιερώσουμε αυτή την διαδρομή. Μπορείς να μας στείλεις και εσύ την αγαπημένη σου συνήθεια στο info@mystudentpass.gr και να την δεις να δημοσιεύεται.

995812

Lets walk 🙂


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Περπάτημα στην Αθήνα: Δες την διαδρομή

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format