“Ανεβαίνοντας στην κορυφή”…με σκονάκια στην Ινδία!


Τα αγαθά copies κτώνται, λέει μία παροιμία. Η απόλυτη εφαρμογή της παροιμίας αυτής λοιπόν, έγινε στην Ινδία όπου καταγράφηκαν γονείς και συγγενείς μαθητών να σκαρφαλώνουν στους τοίχους του σχολείου για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αντιγράψουν, με σκοπό να περάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να έχουν μία ελπίδα να ξεφύγουν από την φτώχεια.
Το περιστατικό καταγράφηκε στην πόλη της ανατολικής Ινδίας, Μπιχάρ. Παρόμοια συμβάντα καταγράφηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως στο Χατζιπούρ και τη Ναούντα.
Οι γονείς για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους, δήλωσαν πως αναγκάζονται να το κάνουν γιατί οι καθηγητές δεν μαθαίνουν κάτι ουσιαστικό στα παιδιά τους και πως τον περισσότερο καιρό λείπουν από το σχολείο.
Οι συγκεκριμένες εξετάσεις είναι πολύ σημαντικές για την μαθητική πρόοδο των παιδιών και παραδοσιακά συμβαίνουν πολλά περιστατικά αντιγραφών αλλά και δωροδοκίας από γονείς σε επιτηρητές, προκειμένου να τους αφήνουν να εισέλθουν στην αίθουσα για να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Αυτό παρατηρείται αρκετά στις αγροτικές περιοχές, όπου οι θέσεις εργασίας και οι ευκαιρίες να προαχθεί κάποιος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι λίγες και ο ανταγωνισμός πολύ υψηλός.

Ο Υπουργός Παιδείας Π.Κ. Σάχι, σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα The Hindu reported, είπε πως υπάρχουν παράπονα για σκονάκια και παρόμοιες πρακτικές σε πολλά μέρη της Ινδίας, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές και πως η αντιμετώπιση του φαινομένου της αντιγραφής είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της κυβέρνησης και υπογράμμισε πως είναι και υποχρέωση της κοινωνίας να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε 1000 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία μετά την δημοσίευση των φωτογραφιών και των βίντεο στα Μ.Μ.Ε. Οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι γονείς και συγγενείς των μαθητών, οι οποίοι τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση και θα πρέπει να καταβάλουν 30 ευρώ τουλάχιστον για να αποφυλακιστούν, όπως δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας του Μπιχάρ Γκουπτεσβάρ Πάντεϊ. Επίσης, τουλάχιστον 750 μαθητές έχουν αποβληθεί, σύμφωνα με το BBC.

Οι πράξεις των γονέων αυτών που βοηθούν τα παιδιά τους στην αντιγραφή είναι κατακριτέες, και η κυβέρνηση πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, αφού οι αποβολές δεν δείχνουν να δίνουν λύση στο πρόβλημα. Μήπως όμως, οι ευθύνες δεν πρέπει να ρίχνονται μόνο στους γονείς αλλά σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα; Κατά πόσο η άσκηση βίας, όπως φαίνεται στο βίντεο, είναι σωστή;

Επιμέλεια :Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

“Ανεβαίνοντας στην κορυφή”…με σκονάκια στην Ινδία!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format