Τι θα συζητηθεί (και πάλι) στο γιορτινό τραπέζι!


Υπάρχουν κάποιες βασικές αξίες,κάποιες θεμελιώδεις αρχές ,κάποια ιδανικά βρε παιδί μου  στην οικογένεια και μέσα σε αυτά είναι και το top 7 των πραγμάτων που κάθε συγγενείς θα σε ρωτήσει σε ένα γιορτινό τραπέζι-εκεί που έχετε μαζευτεί όλοι και θα σε στήσουν στον τοίχο για να μάθουν τα πάντα για εσένα.

Αν δεν κατάλαβες τι συμβαίνει και ποια συνωμοσία παίζεται εις βάρος σου ,απο το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ,σου δίνουμε τα φώτα μας για να είσαι προετοιμασμένος στο αντίστοιχο της Πρωτοχρονιάς.

(1)Σχετικά με την προσωπική σου ζωή. Εμείς οι ξενιτεμένοι  είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Όλη η οικογένεια θέλει να βρούμε κάποιον να μας προσέχει,εκεί στην “χαοτική” Αθήνα .Όταν η απάντηση είναι όχι ,μας παρηγορούν και μας λένε “αρχή είναι ακόμα ,θα βρεις” .Μάλιστα.

(2)Το φαγητό. Όλη η κουβέντα σε ενα τραπέζι είναι λογικό να περιστρέφεται γύρω από το φαγητό και όταν δεν τρως (γιατί έχεις φάει το οτιδήποτε όσο ψηνόταν και ετοιμαζόταν) ,ξεκινάνε οι ερωτήσεις του τύπου “γιατί δεν τρως;” , “ποιος σε στεναχώρησε;” κλπ.

(3) Πας να βγάλεις μία selfie γιατί έτσι κάνει ο κάθε φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του . “Τι είναι η selfie ;” , “Τι είναι αυτά που μαθαίνεις εκεί κάτω;” (Εδώ γίνεται εμφανές το τεχνολογικό χάσμα ,το οποίο καλείσαι να αντιμετωπίσεις με ΥΠΟΜΟΝΗ)

(4)Έξοδα και οικονομική κατάσταση . Λογικό να μην μπορείς να συντηρηθείς μόνος σου και να είσαι οικονομικά εξαρτημένος από τους γονείς σου . Όταν η συζήτηση πάει στα οικονομικά ,εσύ απαντάς πως τα βγάζεις πέρα με λίγες δυσκολίες αλλά όλα καλά . Εκεί είναι που θα σου δώσουν περισσότερα.

(5)Σχολή. Αλίμονο αν δεν ήταν ένα από τα βασικά θέματα του γιορτινού τραπεζιού . “Πώς πας;” “Είναι εύκολα ,δύσκολα;” Εκεί η απάντηση είναι “διαβάζω προσπαθώ αλλά βέβαια είναι λίγο δύσκολα”

(6)Αναδρομές στα Χριστούγεννα και στην Πρωτοχρονιά του 199.. του 20.. ,εκεί που εσύ ήσουν νιάτο ,δεν θυμάσαι τίποτα και ο καθένας μπορεί να πει το οτιδήποτε,να “ντροπιάσει” την παιδική σου ηλικία γιατί εσύ στα 5 σου αποφάσισες πως η βασιλόπιτα θα πήγαινε καλύτερα στο πάτωμα ή πάνω σου .

(7)Επικαιρότητα και πολιτικά . Δεν αμφέβαλλα ποτέ ότι και φέτος δεν θα συζητηθούν. Για αυτό πάντα να είστε προετοιμασμένοι .

Καλές γιορτές !!

Υ.Γ : Μην αφήσετε ανεκμετάλλευτες αυτές τις πληροφορίες ,θα αποβούν σωτήριες για να επιβιώσετε και φέτος!

Για το mystudentpass.gr : Κατερίνα Ρούβαλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Τι θα συζητηθεί (και πάλι) στο γιορτινό τραπέζι!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format