Όταν ο αθλητισμός και οι σπουδές πάνε μαζί !


Σπουδές . Μία λέξη , δεκάδες δυσκολίες .
Αθλητισμός . Μία λέξη , εκατοντάδες δυσκολίες.
Ο συνδυασμός αυτών ; Θα μας ενημερώσει η Κωνσταντίνα Τουντα ,που καταφέρνει και κάνει τον αθλητισμό και τις σπουδές της στο τμήμα Μηχανικών Υπολογιστικών Συστημάτων, του Τ.Ε.Ι Πειραιά ,να συμπορεύονται με επιτυχία αλλά και με πολύ κούραση και θυσίες από την φοιτητική της ζωή.

Οι σπουδές είναι σίγουρα ένα κομβικό σημείο στην ζωή του κάθε ανθρώπου,που έχει επιλέξει μία σχολή που αγαπά και λατρεύει να την κάνει επάγγελμα στο μέλλον .Η επιτυχία σε αυτήν την σχολή είναι από μόνη της δύσκολη . Ο αθλητισμός ,από την άλλη δεν επιλέγεται από όλους, επιλέγεται από αυτούς ,που έχουν  πάθος για αυτόν και στα μάτια τους φαντάζει ως μία θεμελιώδης αξία . Και έτσι είναι ! Ο αθλητισμός σου προσφέρει υγεία, μια καλή και ισορροπημένη ψυχική κατάσταση και δεκάδες άλλα οφέλη που μόνο αν μπεις στο μονοπάτι του, θα ανακαλύψεις .

Ρωτήσαμε την Κωνσταντίνα πως είναι να σπουδάζεις και να κάνεις προπονήσεις σε καθημερινό επίπεδο , ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει και πως βλέπει τον εαυτό της στο  άμεσο μέλλον. Οι απαντήσεις που πήραμε θα σας δώσουν θάρρος και κίνητρο να συνεχίσετε οτιδήποτε και αν παλεύετε να βγάλετε εις πέρας . Διαβάζοντας την συνέντευξη ,ίσως στο τέλος της σημερινής ημέρας δεν θα πείτε «Τα παρατάω,δεν αντέχω άλλο» .

Μία τυπική ημέρα της Κωνσταντίνας ,περιλαμβάνει σχολή ,προπονήσεις και δουλειά! –Και νόμιζα πως αθλείται μόνο- Παρακολουθεί καθημερινά τα μαθήματα της σχολής της ,προπονείται εντατικά και πολλές ώρες για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και δεν σταματά εδώ. Λόγω του ότι δεν θέλει να επιβαρύνει την οικογένειά της με πρόσθετα έξοδα,όπως μας εξομολογείται , απασχολείται σε έναν παιδότοπο . Άρα έχουμε και λέμε ,σπουδές, αθλητισμός και δουλειά !

Τελικά πόσο δύσκολο είναι να συνδυαστούν αυτά τα δύο ; -βέβαια τώρα έγιναν 3
Μας λέει ,πως ο συνδυασμός μολονότι είναι απλός ,δεν είναι εύκολος. Θεωρεί πως για να τα καταφέρει κάποιος και στους δύο τομείς ,πρέπει να είναι τελειομανής και να δίνει την ίδια βαρύτητα τόσο στις σπουδές του ,όσο και στις προπονήσεις του. Η Κωνσταντίνα μας εκμυστηρεύεται , πως η επιθυμία της και το πάθος της για τον αθλητισμό,την έχουν οδηγήσει να δίνει περισσότερο προσοχή στις προπονήσεις της ,χωρίς όμως οι σπουδές να έρχονται τελευταίες και καταϊδρωμένες .Αναφέρει πως σημαντικό ρόλο σε αυτή της την απόφαση παίζει το ότι ,δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και η υποστήριξη του κράτους και της πολιτείας προς τους αθλητές, δίνοντας ως παράδειγμα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού ,που έχουν κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους στο εσωτερικό τους για τις προπονήσεις των φοιτητών τους.

Πώς βλέπει όμως τον εαυτό της στο άμεσο μέλλον . Σπουδές ,αθλητισμός και ό,τι άλλο την γεμίζει και την βοηθά να γίνει καλύτερη και να αναδειχθεί σε όποιον τομέα επιθυμεί . Αφού ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών και γίνει με την «βούλα» μηχανικός υπολογιστικών συστημάτων ,τότε ακολουθούν κατατακτήριες για την γυμναστική ακαδημία . Επιδιώκει παράλληλα να παραστεί σε μεγάλες διοργανώσεις που θαυμάζει . Τον εαυτό της τον φαντάζεται μέσα στα γήπεδα,είτε ως αθλήτρια ,είτε ως προπονήτρια .Μέσα στο γήπεδο μεταμορφώνεται ,από μία φοιτήτρια γίνεται σε μία δυναμική ακοντρίστρια –και κάποιες φορές μία κοπέλα με αγάπη για τα μικρά παιδιά που απολαμβάνουν χαρούμενες στιγμές στον παιδότοπο που εργάζεται –  .

Βέβαια ,θέλαμε να μάθουμε και για άλλους φοιτητές που συνδυάζουν αυτά τα δύο. Η Κωνσταντίνα έχει φίλους που πετυχαίνουν και στου δύο τομείς , άλλους που λόγω της απόστασης της πόλης που βρισκόταν η σχολή με την πόλη που βρισκόταν ο προπονητής τους ,επέλεξαν το δεύτερο. Έχει φίλους που θεωρούν πως ο στίβος είναι όλη τους η ζωή και αυτό είναι πραγματικά που τους γεμίζει και άλλους που έχοντας πετύχει σημαντικές διακρίσεις ,αγάπησαν και ασχολήθηκαν περισσότερο με τον αθλητισμό .

Αυτός ο «μεγάλος αγώνας δρόμου», από τι εξαρτάται αν θα τον τερματίσεις ;
Δεν μπορεί να μου πει με ευκολία καθώς ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και λειτουργεί με τον δικό του τρόπο και ρυθμό. Ωστόσο, αναφέρει ενδεικτικά ,για την ίδια, πως η θέσπιση στόχων , το πείσμα της, οι θυσίες τις οποίες καλείται να κάνει καθημερινά ,οι άνθρωποι που συναναστρέφεται και οι σημαντικές αντοχές της ,σίγουρα την βοηθούν να βγάλει εις πέρας τις επιθυμίες και τις υποχρεώσεις της .

Τι είναι το πρώτο πράγμα που κάνει όταν μπαίνει στο σπίτι της στο τέλος της ημέρας;
Μετά από μία φορτική μέρα ,όπου τρέχει από το πρωί έως το βράδυ ,λόγω αποστάσεων ,σχολής ,προπονήσεων και δουλειάς ,ένα ζεστό μπάνιο και ένα γλυκό χαμόγελο από τα μέλη της οικογένειάς της ,είναι όλα όσα την αποφορτίζουν και της δίνουν την χαλάρωση που χρειάζεται .

10360190_10203625757585661_5283304897993760730_n  10532787_457180537752905_5613071044281654454_n10382987_10203625769185951_1469474828938473286_n
Για το mystudentpass.gr : Κατερίνα Ρούβαλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Όταν ο αθλητισμός και οι σπουδές πάνε μαζί !

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format