Ο δεκάλογος της χριστουγεννιάτικης…ταινιοθήκης! (part 2)


5) The Nightmare Before Christmas

«Xριστούγεννα» και «εφιάλτης» σπάνια συνδυάζονται (εκτός από τις φορές που πλακώνουν επίσκεψη ανεπιθύμητοι συγγενείς ή το παρακάνεις με τα μελομακάρονα).Ο Tim Burton, πάντως, όχι μόνο πάντρεψε τέλεια του δύο όρους αλλά, μας δώρισε μια κλασσική χριστουγεννιάτικη ταινία, καταφέρνοντας να δέσει το πνεύμα της γιορτής με εθιστικότατα μουσικά νούμερα και ανατριχιαστικές, Ηalloween φάτσες.Αν και η ταινία βρίσκει τον πρωταγωνιστή, Jack Skellington στη Halloweentown να προετοιμάζεται για την πιο τρομακτική μέρα του έτους, μια πόρτα τον οδηγεί στην Christmastown, από όπου ξεκινά το ταξίδι του Jack για να φτιάξει με τους συμπολίτες του μια εκδοχή των Χριστουγέννων κάπως…διαφορετική! Ο Χριστουγεννιατικος Εφιαλτης ειναι η ιστορια ενος ανθρωπου που παλευει να ανακαλυψει την πραγματικη του θεση στη ζωη, που προσπαθεί να βρει την πραγματικη ευτυχια μέσα σε εναν σκληρο κοσμο, με μοναδικό όρο το να είναι ο εαυτός του. Υπαρχει καλυτερο μηνυμα για τα Χριστουγεννα;

The_nightmare_before_christmas_poster

4) Jack Frost

Ο Jack είναι ένας άνθρωπος που δυσκολεύεται να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην οικογένειά του και τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν πεθαίνει σε αυτοκινιτιστικό δυστύχημα και αφήνει την οικογένειά του μόνη.Το Πνεύμα των Χριστουγέννων λειτουργεί ακταλυτικά για μια ακόμη φορά, αφού ο Jack επιστρέφει στην οικογένειά του, έχοντας την ευκαιρία να διορθώσει τα λάθη που έκανε σα σύζυγος και πατέρας.Επιστρέφει, όμως, σαν…χιονάνθρωπος!Μια συγκινητική ταινία στην οποία τα Χριστούγεννα μπορούν να κάνουν πραγματικότητα κάθε ευχή (σνιφ σνιφ).

MV5BMTI5MTY3NDE0NF5BMl5BanBnXkFtZTcwNTc4NjEyMQ@@._V1_SX640_SY720_

3) Polar Express

Όλοι ξέρουμε πως ο Άγιος Βασίλης είναι ένας μύθος.Ή μήπως όχι; Μέσα από την ιστορία του Μπίλι, που προσπαθεί να πιστέψει στον Άγιο και στο Πνεύμα των Χριστουγέννων, γινόμαστε κι εμείς για λίγο παιδιά, επιστρέφοντας στην εποχή που περιμέναμε πώς και πώς τον Άγιο Βασίλη. Παραμονή των Χριστουγέννων και ο Μπίλι δεν δέχεται την επίσκεψη του έλκηθρου και των ταράνδων, αλλά ενός… τεράστιου ατμοκίνητου τρένου. Προορισμός: το σπίτι του Άγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο!Ο Μπίλι μετατρέπει την αμφιβολία του σε πίστη, σε ένα ταξίδι πέρα από κάθε φαντασία, το οποίο θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τον εαυτό του.Μέσα από την εμπειρία του, καλούμαστε κι εμείς οι ίδιοι να μάθουμε τον εαυτό μας και να πιστέψουμε ξανά!

polar

2) Love Actually

10 διαφορετικίες ιστορίες ενώνονται σε μια στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο.Το Πνεύμα των Χριστουγέννων μας προσεγγίζει αυτή τη φορά μέσα από τον έρωτα.Πέντε εβδομάδες πριν από τα χριστούγεννα, η γιορτή μετατρέπεται σε «γιορτή αγάπης» (και κλισέ, θα προσθέσουμε). Ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει μια ερωτική ιστορία με φόντο το χιονισμένο και εορταστικά στολισμένο Λονδίνο; Ούτως ή άλλως κανείς δεν ξεφεύγει από τα βέλη του έρωτα, πόσο μάλλον τα Χριστούγεννα που, το κλίμα είναι πιο γιορτινό!

MV5BMTY4NjQ5NDc0Nl5BMl5BanBnXkFtZTYwNjk5NDM3._V1_SX640_SY720_

1) Home Alone

Η ταινία-σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων.Η ταινία που, αν δεν τη δεις έστω να διαφημίζεται, δε μπορείς να δεχτείς ότι ήρθαν τα Χριστούγεννα.Οι περιπέτειες του Kevin McCallister έχουν, απλά, σημαδέψει τα Χριστούγεννα μικρών και μεγάλων.Μέσα από πολύ χιούμορ αλλά και συγκινητικές στιγμές, για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι, τα Χριστούγεννα κάθε ευχή γίνεται πραγματικότητα, με ό, τι αυτό συνεπάγει! Μια κωμωδία για όλη την οικογένεια που σε γεμίζει χαρά,ελπίδα και νοσταλγία, κάθε φορά που τη βλέπεις.

MV5BMTUzMzg4MTg2M15BMl5BanBnXkFtZTYwNDM4OTk4._V1_SX640_SY720_

Δε χρειάζεται να είσαι σινεφίλ για να δεις τις παραπάνω ταινίες.Άλλωστε, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να «μπεις» στο κλίμα των γιορτών.Όποια ταινία κι αν επιλέξεις, είτε μόνος είτε με παρέα, μην ξεχάσετε τις κουβέρτες, μια ζεστή σοκολάτα και, ίσως, ένα πακέτο χατομάντιλα.

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Ο δεκάλογος της χριστουγεννιάτικης…ταινιοθήκης! (part 2)

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format