Είσαι φοιτητής ; 9 + 1 tips για να τρέφεσαι σωστά !


Η φοιτητική ζωή είναι κοινό γνωστό πως εκτός από την διασκέδαση και το άγχος της επιτυχίας των μαθημάτων χαρακτηρίζεται από φτωχή, σε θρεπτικές αξίες, διατροφή. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη χρόνου αλλά και διάθεσης να περιποιηθούμε τον εαυτό μας ,κυρίως εσωτερικά δεδομένου ότι μία καλή και ισορροπημένη διατροφή βοηθά στην υγεία μας και εξωτερικά ,αφού θα έχουμε σίγουρα τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Μιλήσαμε με τον διαιτολόγο-διατροφολόγο Αποστόλη Θεοχάρους και μας έδωσε την λύση ! Μας πρότεινε 10 μικρά και εύκολα tips, ώστε να διευκολύνουμε το καθημερινό μας πρόγραμμα και να εντάξουμε στην διατροφή μας , ό,τι πραγματικά χρειάζεται ο οργανισμός μας .

(1) Ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα καλό πρωινό . Μία εξαιρετική επιλογή θα ήταν  2-3 κουταλιές διαμητριακών ολικής αλέσεως ,με μία κούπα γάλα και 1 κουταλιά του γλυκού μέλι . Θα μας δώσουν όλη την απαιτούμενη ενέργεια για να κάνουμε την μέρα μας ξεχωριστή!
large (3)

(2) Από το πρωί έως το βράδυ , νερό και πάλι νερό ! Μας προτείνει τουλάχιστον 8 ποτήρια καθημερινά. Είναι σημαντικό να διατηρούμε ενυδατωμένο τον οργανισμό μας όλη μέρα.
( Εδώ όμως υποθέτουμε πως επιτρέπεται και η υπερβολή.)

(3)Για τα σνακ στην σχολή μας συμβουλεύει σάντουιτς με γαλοπούλα ,λαχανικά της αρεσκείας μας ,κοτόπουλο ,μανιτάρια ,τόνο και όσο το δυνατόν λιγότερα λιπαρά, όπως λουκάνικα και σως .
large (2)
(4)Όσο και αν αγαπάμε τον καφέ, καλό θα ήταν να τον περιορίσουμε . Έχουμε την τάση να πίνουμε 2-3 καφέδες την ημέρα και αυτή η υπερβολική κατανάλωση ,μας λέει, πως  προκαλεί στομαχικές διαταραχές και δημιουργεί υπερένταση .

(5) Θα απογοητεύσουμε τους λάτρεις των αναψυκτικών καθώς πρέπει να περιοριστεί η κατανάλωσή τους ,λόγω του ότι δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα!

(6)Αγαπήστε την μεσογειακή διατροφή! Ελαιόλαδο ,φρούτα ,λαχανικά, ψάρι ,όσπρια !

large (4)
(7)Και το γλυκό ; Μια στο τόσο ! Ίσως τότε το απολαύσετε πραγματικά  και να μην το επιθυμήσετε σύντομα.

(8)Όσον αναφορά τις εξόδους μας , οι λύσεις ακούνε στο όνομα μπύρα και κρασί με βασικό περιορισμό στα 4-5 ποτήρια την εβδομάδα.

(9)Ας ξυπνήσουμε και τον μεταβολισμό μας καταναλώνοντας συχνά και μικρά γεύματα με προτεραιότητα στα 3 βασικά : πρωινό ,μεσημεριανό, βραδινό αλλά και τα ενδιάμεσα σνακ !

(10) Και όταν είμαστε έξω ; Ο φούρνος αποτελεί την ιδανική επιλογή ,δεν είναι απαραίτητο όμως να κάνουμε υπερβολές . Μπορούμε να απολαύσουμε ένα κουλούρι Θεσαλλονίκης ,4 τεμάχια Κριτσίνια απλά ,3 τεμάχια μπισκότα τύπου Cream crakers ,3 τεμάχια μπισκότα ολικής με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας ,3 τεμάχια παξιμάδια μικρά, 2 τεμάχια φρυγανιές, 1 μπάρα δημητριακών χωρίς επικάλυψη σοκολάτας  ,αποτελούν safe choices ,που θα μας γεμίσουν ενέργεια χωρίς θερμίδες!

Ευχαριστούμε τον διαιτολόγο –διατροφολόγο Αποστόλη Θεοχάρους για τις πολύτιμες συμβουλές του ! Τώρα που έχουμε έναν τυπικό δεκάλογο της διατροφής ,που πρέπει να έχει κάθε φοιτητής ,τι λέτε; Δεν ξεκινάμε ;;
409723_454763714564390_798369065_n625595_454762944564467_102113068_n

Για το
Mystudentpass.gr : Κατερίνα Ρούβαλη

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Είσαι φοιτητής ; 9 + 1 tips για να τρέφεσαι σωστά !

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format