Christmas and the city -ή και όχι;


Χριστούγεννα στην πόλη ή στο χωριό; Βασικό και διαχρονικό ζήτημα για το που θα περάσουμε την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων ! Όλοι μας θέλουμε να απολαύσουμε τον ελεύθερο χρόνο που ξεκλέψαμε για τις γιορτές και να εμπλουτίσουμε τις διακοπές μας με αξέχαστες εμπειρίες ,που η ανάμνησή τους θα μας χαρίζει ένα αβίαστο και πηγαίο χαμόγελο. Έχουμε βρει την κατάλληλη παρέα ,εξοπλιστήκαμε με ό,τι αρμόζει στην περίπτωση ,αλλά αναζητούμε το μέρος . Η πόλη μοιάζει με κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε αλλά ξέρουμε πως κρύβει εκπλήξεις και μαγικές εμπειρίες ,ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών. Από την άλλη το χωριό , μας δίνει την ευκαιρία να βρεθούμε σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο ,στον κόσμο της φύσης ,όπου νιώθουμε ελεύθεροι και φρέσκοι .
Θα προσπαθήσω ,έχοντας το ίδιο δίλλημα να αποτυπώσω τις σκέψεις που θα με έκαναν να μείνω στην πόλη και τις αντίστοιχες που θα με έκαναν να δραπετεύσω για λίγο στο χωριό.

ΠΟΛΗ

– Η πόλη στολίζεται και μεταμορφώνεται ! Είναι η καλύτερη εποχή της ,είναι στολισμένη ,φωτισμένη και φαντάζει πιο όμορφη και εντυπωσιακή.

-Αποτελεί πρωταγωνιστή του πολιτιστικού σκηνικού! Δεκάδες διαδραστικές εκθέσεις , θεατρικές παραστάσεις ,μεγάλα πάρτυ και συναυλίες σε όλες τις γειτονιές της πόλης !

-Κάθε μέρα είναι γιορτή ! Κόσμος ,κόσμος και πάλι κόσμος .Είναι η μοναδική περίοδος ,όπου όλος αυτός ο κόσμος είναι χαρούμενος και ευδιάθετος .
10841117_348165392053561_521794771_n10872483_348895108647256_312831035_n

ΧΩΡΙΟ

 

– Επιστροφή στην ελληνική φύση! Η Ελλάδα είναι γεμάτη με πανέμορφα γραφικά χωριά ,που όταν «ντύνονται» με το λευκό του χιονιού αποτελούν τον απόλυτο χειμερινό προορισμό !

-Οικονομία ! Και τι οικονομία; Χριστουγεννιάτικη ! Η ζωή στο χωριό είναι αρκετά πιο οικονομική σε σχέση με αυτή των πόλεων !Εξοικονομείς χρήματα και απολαμβάνεις τα τοπικά εδέσματα και προιόντα !

-Επιστροφή στα παλιά λημέρια! Ήρθε η ώρα όλες οι αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας να αναβιώσουν και να τις λησμονήσεις παρέα με τους παλιούς σου γνωστούς και φίλους!

-Μια άλλη πολυτέλεια ! Αυτή η πολυτέλεια που δεν την έχεις στην πόλη ! Σπίτι,τζάκι,τσάι του βουνού ,χιονισμένο τοπίο ,ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ! Μπορείτε να «βουλιάξετε» στην πολυθρόνα ,διαβάζοντας ένα βιβλίο παρέα με τα μικρότερα μέλη της οικογένειας – θα σας αγαπήσουν!imagegenimages

Πόλη ή χωριό –ευχόμαστε να περάσετε τα πιο γλυκά και ονειρεμένα χριστούγεννα! «Κάνε Πάσχα στο χωριό, και Χριστούγεννα στην πόλη», λέει η λαϊκή σοφία. Φέτος κατά την γνώμη μου πρέπει να καταρριφθεί και να δώσουμε ζωή στα ελληνικά χωριά ,παρέα με τις οικογένειές μας !

Για το Mystudentpass.gr : Κατερίνα Ρούβαλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Christmas and the city -ή και όχι;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format