3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες


Υπάρχουν παγκόσμιες ημέρες για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν ,για σημαντικά προβλήματα που δεν έχουν λυθεί αλλά και για να μας υπενθυμίσουν ότι υπάρχει και κάτι άλλο στην καθημερινότητά μας ,που δεν το βλέπουμε έως εκείνη την «Παγκόσμια Ημέρα» του. Σήμερα η μέρα ανήκει στα άτομα με ειδικές ανάγκες .

Σήμερα πλησιάζοντας στο τέλος του 2014 ,υπάρχει μία μέρα που μας θυμίζει πως πολλοί συνανρθωποί μας αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες λόγω της κατάστασής τους . Γιατί μόνο ΣΗΜΕΡΑ ; Γιατί όχι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ; Η δράση των ΑμΕΑ ξεπερνάει πολλές φορές το μέγεθος της δράσης των υπολοίπων . «Υπολοίπων» – μόλις έκανα αυθόρμητα έναν διαχωρισμό που δεν τον είχα στο μυαλό μου ,ούτε ήθελα να τον κάνω . Δεν είμαστε οι «υπόλοιποι» και «αυτοί» , είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !

Για αυτό και ίσως μία μέρα δεν είναι αρκετή. Τα άτομα με ιδιαίτερες ,θα έλεγα ,ανάγκες είναι δραστήρια ,με ζωντάνια και ό,τι μπορούν να προσφέρουν , το προσφέρουν απλόχερα. Η σημερινή ημέρα δεν είναι αφιερωμένη μόνο σε αυτά τα άτομα, αλλά και στους αφανείς ήρωες της ιστορίας . Συγγενείς και φίλοι ως επί το πλείστον ,που μαζί με τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες παλεύουν καθημερινά να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες . Εν έτει 2014 , μεγάλα προβλήματα , μεγάλες δυσκολίες ,αλλά ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κόσμου . Στηρίζουμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες ,με οποιονδήποτε τρόπο .

Χθες πληροφορήθηκα για μία κίνηση του Παντείου Πανεπιστημίου, εθελοντικού χαρακτήρα ,όπου καλεί τους φοιτητές να συμμετάσχουν σε μία ηχογράφηση συγγραμμάτων και βιβλίων ,ώστε και φοιτητές με ειδικές ανάγκες να έχουν πρόσβαση στην βιβλιοθήκη. Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα από τις κινήσεις που γίνονται και που θα έπρεπε να γίνονται . Η στήριξη και η αλληλεγγύη ας μπούνε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο και θα δούμε πως μόνο κέρδος θα έχουμε!

Για το mystudentpass.gr : Κατερίνα Ρούβαλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format