Στις 13 με 16 Μαρτίου το εθνικό κοινοβούλιο περνάει στα χέρια ΣΟΥ!


Το «Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων (ΜΒΕ)» σου προσφέρει μία μοναδική εμπειρία κοινοβουλευτικής προσωμοίωσης, όπου σίγουρα δεν πρέπει να χάσεις! Συχνά θες να μιλήσεις και να τοποθετηθείς πάνω σε σημαντικά ζητήματα αλλά δεν σου δίνεται το βήμα. Σε αυτήν την προσομοιώση όμως ΕΣΥ είσαι που θα συζητάς για εθνικά ζητήματα και θα σε ακούει όλο το «κοινοβούλιο».

Οι βουλευτές ,οι υπουργοί , τα μέλη της Βουλής αποφασίζουν για την δική σου μοίρα σε αρκετά πολιτικά ,οικονομικά και εκπαιδευτικά ζητήματα ,αναλαμβάνοντας τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Σκέψου εσένα στην θέση τους και υπέβαλλε την αίτησή σου για μία θέση στο εθνικό κοινοβούλιο. Γίνε εσύ αυτός που θα αποφασίσει ,έστω και εικονικά για την μοίρα των συνανθρώπων του.

Στις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν θα τεθούν συγκεκριμένα θέματα ,όπως το μειονοτικό ζήτημα στη Θράκη (Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης), τις εργασιακές σχέσεις (Επιτροπή Οικονομικών), τη δυνατότητα ίδρυσης ή μη ιδιωτικών πανεπιστημίων (Επιτροπή Μορφωτικών) και, τέλος, τη συμβίωση των ομόφυλων ζευγαριών (Επιτροπή Κοινωνικών). Τρία θέματα, που σίγουρα έχετε συζητήσει ή έχει πάρει το αυτί σας από τις δεκάδες «κουβέντες» στο ελληνικό οικογενειακό τραπέζι καθημερινά.

Με την συμμετοχή σου στο συνέδριο προσομοίωσης του ελληνικού κοινοβουλίου, εξοικιώνεσαι με το δημοκρατικό ιδεώδες, τον διάλογο και έρχεσαι σε άμεση επαφή με μείζονα και καίρια προβλήματα της σημερινής εποχής. Για όσους βρίσκονται στον χώρο της νομικής επιστήμης ,θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την διαδικασία νομοθέτησης.

Στις 13 με 16 Μαρτίου ,λοιπόν ,αναλαμβάνεις εσύ χρέη εκπροσώπου της χώρας . Οι αιτήσεις λήγουν στις 19 Δεκεμβρίου ( Υποβάλλετε την αίτησή σας εδώ http://mve.gr/registration/ ) . Στο αντίστοιχο site του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων (www.mve.gr ) θα δει κανείς σημαντικές πληροφορίες ,όπως των τρόπο επιλογής των συμμετεχόντων , το κόστος ,που ανέρχεται στα 20Ε – εκτός αν θες να λάβεις μέρος Πρόεδρος, Υπουργος, μέλος Νομικής Υπηρεσίας, Δημοσιογράφος και Προσωπικό της Βουλής ,όπου δεν θα κληθείς να καταβάλεις κάποιο χρηματικό ποσό συμμετοχής.

Οι αιτήσεις για τις θέσεις των βουλευτών θα διαρκέσουν ως τις 23 Δεκεμβρίου . Αν λοιπό ,θες να είσαι εσύ αυτός που θα συζητά για καίρια εθνικά ζητήματα ,δήλωσε συμμετοχή και ίσως να τα πεις πολύ καλύτερα !!

Για το mystudentpass.gr : Κατερίνα Ρούβαλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Στις 13 με 16 Μαρτίου το εθνικό κοινοβούλιο περνάει στα χέρια ΣΟΥ!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format