1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS


Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS ,μία ημέρα που μας θυμίζει την ασθένεια ,που έχει κατονομαστεί από εκατομμύρια ανθρώπων ως η «μάστιγα της εποχής».

Πρωτοεμφανίστηκε την δεκαετία του 1980 και το 2014 ,είναι πιο «δημοφιλής» από ποτέ . Για το συγκεκριμένο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ) γίνονται κάθε χρόνο εκστρατείες ενημέρωσης, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με σκοπό την χρηματοδότηση οργανισμών ,φορέων αλλά και ομάδων έρευνας. Θεραπεία δεν έχει βρεθεί ακόμη ,αλλά δεν πρέπει να βασιζόμαστε εκεί . Η πρόληψη είναι αυτή που σώζει ζωές ,άλλωστε . Η πρόληψη ίσως να μην εξαφανίσει το πρόβλημα, αλλά μπορεί να το ελέγξει . Ο κάθε άνθρωπος ίσως τελικά να μην είναι μόνο υπεύθυνος για τον εαυτό του ,αλλά και για τους άλλους- και αυτό φαίνεται από την μορφή πρόληψης και αποφυγής μετάδοσης της ασθένειας. Η χρήση προφυλακτικού κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής , είναι η πιο εύκολη κα αποτελεσματική μορφή πρόληψης κατά του AIDS. Η ζωή ΣΟΥ ,αλλά και του συντρόφου ΣΟΥ ,είναι σημαντική και πρέπει να προστατεύεται με όλα τα μέσα. Όπως κάθε σοβαρή ασθένεια ,έτσι και το AIDS ,έχει τεράστιο ποσοστό θνητότητας . Σίγουρα κανένας δεν θα ήθελε να νοσήσει και να χάσει όσα μπορούσε να κάνει ,όσα ήθελε να κάνει . Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ζωή και δεν μπορεί μία ασθένεια ,που μπορούμε να προστατευθούμε από αυτήν ,να μας το στερήσει. Προστατεύουμε τον εαυτό μας για εμάς ,αλλά και τα άτομα που είναι δίπλα μας . Η άγνοια κινδύνου , η αδιαφορία αλλά και η έλλειψη ενημέρωσης είναι «εχθροί» ,ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ και «σύμμαχοι» του AIDS.

Η 1η Δεκεμβρίου έφτασε για να μας υπενθυμίσει πως η ασθένεια είναι εδώ και δεν έχει φύγει . Κάθε μέρα πρέπει να είναι « 1η Δεκεμβρίου» και όλοι πρέπει να ενημερώνονται και να προστατεύονται . Η παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS είναι εδώ και για να μας θυμίσει πως πρέπει να στηρίζουμε τα άτομα που έχουν νοσήσει από αυτό .Άνθρωποι της διπλανής πόρτας ,άνθρωποι με μεγάλη δύναμη ψυχής που πολεμούν καθημερινά το AIDS.

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ!


Για το mystudentpass.gr : Κατερίνα Ρούβαλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
kate

1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format