Νέες δηλώσεις Καπλάνη για την παραμονή των σχολών ΤΕΙ στο Αίγιο!


Αλλαγή…πορείας για τον κ.Καπλάνη ο οποίος μέχρι πρότινως παρουσιαζόταν ως «εχθρός του Αιγίου» από την προηγούμενη δημοτική αρχή και ειδικότερα από τον πρώην δήμαρχο κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο.Οι δύο άνδρες είχαν έρθει, μάλιστα, σε ρήξη σχετικά με το θέμα των σχολών στο Αίγιο.

Χαρακτηριστικά, ο κ.Καπλάνης εμφανιζόταν ως τώρα κάθετος ως προς την απομάκρυνση των δύο σχολών από το Αίγιο στο πλαίσιο του σχεδίου “Αθηνά” του Υπουργείου Παιδείας.Με την παρότρυνση της νέας δημοτικής αρχής, όμως, ο κ.Καπλάνης πείστηκε πως, η Φυσικοθεραπεία και η Οπτική πρέπει όχι μόνο να παραμείνουν στο Αίγιο αλλά, και να δεχτεί ξανά φοιτητές το τμήμα της Οπτικής.Μάλιστα, έστειλε και έγγραφο στον Υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, καταγράφοντας αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους οι δύο σχολές πρέπει να συνεχίσουν τη λειτουργία τους στο Αίγιο.

Για το έγγραφο αυτό έγινε σχετική αναφορά από το Δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας στην καθιερωμένη συνάντηση της Τετάρτης.Ο κ.Παναγόπουλος διάβασε τυπικά το έγγραφο, τονίζοντας ιδιαίτερα πως, ο κ.Καπλάνης άλλαξε γνώμη επηρεασμένος από το Σύμφωνο Συνεργασίας που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι, το έγγραφο στάλθηκε στον κ. Λοβέρδο στο πλαίσιο της ενημέρωσης που ζητήθηκε εκ μέρους του Υπουργείου, ώστε να ληφθούν υπόψιν οι εισηγήσεις των προέδρων των ΤΕΙ για το μέλλον των αυτοδύναμων τμημάτων, όπως αυτό του Αιγίου.

Ο κ. Καπλάνης, στο έγγραφο με αριθ.πρωτ. 50322/24-10-2014, αναφέρει πως, το τμήμα Οπτικής-Οπτομετρίας είχε πάντα εισακτέους με υψηλή βαθμολογία εισαγωγικών εξετάσεων και είναι ελκυστικό για νέους, καθώς καλύπτονται όλες οι θέσεις, ενώ παράλληλα εγγράφονται και επαγγελματίες -ακόμα και από μακρινές περιοχές-, γεγονός που τονίζει την αναγνώριση και την κοινωνική-επαγγελματική καταξίωση του τμήματος.

Επιπλέον, σημειώνει πως, στο τμήμα διορίστηκαν και δύο μέλη Ε.Π, επιστήμονες με μεγάλο κύρος από πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας και του Καναδά, ενώ υπό διορισμό βρίσκεται ένα ακόμα μέλος Ε.Π.

Ταυτόχρονα, κάνει λόγο και για τον άριστο εξοπλισμό που καλύπτει όλο το φάσμα των στόχων του τμήματος, όπως και το ότι δεν είναι ορθό να συγκεντρώνονται και να προσφέρονται όλες οι ειδικότητες στην Αττική, αποδυναμώνοντας έτσι την επαρχία. Τέλος, γίνεται εκτενής αναφορά στην άμεση συνεργασία με το Δήμο Αιγιαλείας, ο οποίος θα αναλάβει λειτουργικές ευθύνες και δαπάνες των τμημάτων, ενώ κατατίθεται και πρόταση συμμετοχής εκπροσώπου των ΟΤΑ που στηρίζουν τις σχολές και τα τμήματα, στα όργανα του ΤΕΙ (Συμβούλιο ή Σύγκλητο).

Το έγγραφο είναι το εξής :

ΕΓΓΡΑΦΟ1

εγγραφο2

 

ΔΕΊΤΕ ΕΠΊΣΗΣ

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Νέες δηλώσεις Καπλάνη για την παραμονή των σχολών ΤΕΙ στο Αίγιο!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format