Παγκόσμια διάκριση για τη Νομική Σχολή Αθηνών!


Άλλη μια επιτυχία συμπλήρωσε στο ιστορικό της η Νομική Σχολή Αθηνών.Πρόκειται για την κατάκτηση της 3ης θέσης στον έβδομο παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης στο διεθνές δίκαιο προστασίας αλλοδαπών επενδύσεων Foreign Direct Investment Moot Court, που διεξήχθη στο Malibu της California στις 24-26 Οκτωβρίου 2014.

Ο διαγωνισμός FDI Moot αφορά στο συνεχώς εξελισσόμενο διεθνές δίκαιο προστασίας αλλοδαπών επενδύσεων και αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας διαιτητικής επίλυσης διεθνών επενδυτικών διαφορών. Διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Centre for International Studies(Salzburg, Austria), των Νομικών Σχολών των πανεπιστημίων του Suffolk (Boston, Massachusetts), και Pepperdine (Malibu, California), του German Institution of Arbitration (DIS), (Frankfurt/Cologne, Germany), καθώς και του Centre of European Law του πανεπιστημίου King’sCollege London.

Η ομάδα της Νομικής αποτελούνταν από τους Βυζά-Ασημακόπουλο Λεωνίδα, Κικαρέα Ειρήνη, Κουντεντάκη Θεοδώρα-Θέτιδα, Παπαναστασίου Αλίνα και Σεργάκη Κλαίρη και λειτούργησε υπό την καθοδήγηση του Λέκτορα κ. Αναστάσιου Γουργουρίνη και των προπονητών Μηλιώνη Γιάννη, Μπουραζέλη Νίκου και Σουρβάνου Μαρίας.

Τα παιδιά διαγωνίστηκαν με άλλα 78 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και άφησαν πίσω τους πανεπιστήμια όπως το Harvard, το Georgetown και το King’s College London.

Η επιτυχία αυτή της Νομικής Σχολής Αθηνών έρχεται να προστεθεί στις διακρίσεις της Σχολής σε διεθνείς νομικούς διαγωνισμούς με κυριότερη διάκριση την 1η θέση στον Παγκόσμιο Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού εικονικής δίκης ELSA Moot Court Competition, που διεξήχθη στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη τον περασμένο Μάιο.

Μάλιστα, το ΙΚΥ, στα πλαίσια χορηγικού προγράμματός του με την Εθνική Τράπεζα, έχει ήδη αναλάβει την πρωτοβουλία να στηρίζει οικονομικά αυτές τις δράσεις της Νομικής Σχολής, για τα επόμενα τρία χρόνια, με το ποσό των 60.000 ευρώ.

atheslawschoolstudents2.jpg__501x267_q75_crop_subject_location-335,130_upscale

ΔΕΊΤΕ ΕΠΊΣΗΣ

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Παγκόσμια διάκριση για τη Νομική Σχολή Αθηνών!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format