Τί πιστεύουν στο εξωτερικό για την 28η Οκτωβρίου;


Ολοκληρώθηκαν για μια ακόμη χρονιά οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Δημοσιογράφοι από όλη τη χώρα έσπευσαν να καλύψουν το γεγονός με φωτογραφίες, βίντεο και άρθρα.Τί είπαν, όμως, για τη σημερινή μέρα τα ξένα ειδησεογραφεία;

Σύμφωνα με άρθρα του εξωτερικού, η λέξη «όχι», με αφορμή τα γεγονότα του ’40 συμβολίζει για τη χώρα μας την αντίσταση κατά του φασισμού, την άρνηση της Ελλάδας να υποκύψει σε οποιοδήποτε τυραννικό καθεστώς.Παρ’ όλ’ αυτά, εκτιμούν πως, 47 χρόνια μετά, οι πολιτικοί του σήμερα προσπαθούν να επωφεληθούν από την εθνική εορτή με «μικροπρεπείς τρόπους».

Χαρακτηριστικός είναι ο σχολιασμός των δηλώσεων του Πρωθυπουργού, ο οποίος προσπάθησε να περάσει σήμερα μηνύματα ενότητας.Μηνύματα ειρωνικά, σύμφωνα με τα ξένα μέσα, αφού ο ίδιος ο κύριος Σαμαράς ήταν αυτός που είπε υποτακτικά “ναι” σε κάθε απαίτηση της Τρόικας ως τώρα.Αντίστοιχα σχολιάστηκαν και οι δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αποτελούνταν από «μαρξιστικά κλισέ και ανακρίβειες».

Φαίνεται πως, οι ειδησεογράφοι του εξωτερικού θεωρούν πως, η Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει και σήμερα να λέει «όχι» σε όσα τη φέρνουν όλο και πιο κοντά στην καταστροφή.Η διαφθορά, καθώς λένε, είναι η αιτία που η Ελλάδα βρίσκεται εδώ που βρίσκεται, και κανείς άλλος.

Με πιο φιλική «διάθεση» σχολιάστηκε η σημερινή μέρα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Σαγκάη, τα οποία περιέγραψαν τυπικά τις παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν και αναφέρθηκαν στα μηνύματα που πέρασαν οι πολιτικοί της χώρας για την κρίση, τις δυσκολίες των ετών που πέρασαν και την εθνική ενότητα.

Γράφει : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Τί πιστεύουν στο εξωτερικό για την 28η Οκτωβρίου;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format