Νέες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας στο θέμα φύλάξης του ΕΚΠΑ από security


Σε συνέντευξη του, ο Υπουργός Παιδείας, Α. Λοβέρδος, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”, αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, και  στο θέμα της έντασης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Πρύτανη του ΕΚΠΑ και τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις εταιρίες της ιδιωτικής φύλαξης.

Πιο συγκεκριμένα, θεωρεί ανήκουστο το γεγονός μέλη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής να προβούν σε κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δήλωσε, επίσης, ότι η φύλαξη από εταιρείες security απευθύνεται στο κτήριο της Πρυτανείας του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας, το οποίο είχε υποστεί στο παρελθόν ζημίες από κατάληψη, και όχι στα κτήρια του πανεπιστημίου.

Ο Υπουργός στηρίζει τις διαδικασίες ελέγχου εισόδου και εξόδου του κτηρίου της Πρυτανείας, τις οποίες θέλει να εφαρμόσει ο κ. Φορτσάκης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ώστε να μην επαναληφθούν καταστροφές αντίστοιχες με αυτές του παρελθόντος, που σαν  συνέπεια έχουν εκθέσει σε όλη την κοινή γνώμη της Ελλάδας και του εξωτερικού το ίδιο το πανεπιστήμιο.

Τέλος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Λοβέρδου, δεν θα υποχωρήσει στο θέμα των ιδιωτικών ΙΕΚ που έχουν ακόμα οφειλές στο δημόσιο και θα προχωρήσει στο κλείσιμο των ιδρυμάτων αυτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα ποικίλης ύλης ΕΔΩ

Γράφει : Έφη Γκαραβέλα

 

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Νέες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας στο θέμα φύλάξης του ΕΚΠΑ από security

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format