Τα δημοφιλέστερα επαγγέλματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Με το πέρας των Πανελληνίων για το 2014 και με τις εγγραφές στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να έχουν ήδη ξεκινήσει παρατηρήθηκε ότι, τα επαγγέλματα που προτιμήθηκαν για φέτος είναι αυτά του δικηγόρου, του μηχανικού ηλεκτρονικών υπολογιστών, του γιατρού, του λογιστή και του ψυχολόγου.
Ανάμεσα στις επιλογές των υποχηφίων βρέθηκαν και οι σχολές Πλοιάρχων του Εμπορικού Ναυτικού και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και τα πανεπιστημιακά τμήματα Φυσικής Αγωγής, Βιολογίας και Γεωπονίας.Όσον αφορά στα ΤΕΙ, υψηλή ζήτηση παρατηρήθηκε μόνο στα τμήματα της φυσικοθεραπείας.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η οικονομική κρίση αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για τις επιλογές των υποψηφίων, δεδομένου ότι στα μηχανογραφικά τους επέλεξαν σχολές που, αφενός λέγεται ότι δε θα επηρεαστούν από την ανεργία και, αφετέρου εδρεύουν κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Για ακόμη μια χρονιά πρώτη στις προτιμήσεις των υποψηφίων ήταν η Νομική Αθηνών, με 2.144 άτομα να την επιλέγουν, ενω ακολουθούν η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ με 1.687 και η Ιατρική Αθήνας με 1.667 «πρώτες προτιμήσεις».
Αναλυτικότερα, μετά από επεξεργασία των στοιχείων για τα 50 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ με τη μεγαλύτερη ζήτηση προκύπτουν τα εξής :
Στη λίστα, μόνο 2 εκ των 50 τμημάτων εδρεύουν στην περιφέρεια και, συγκεκριμένα το παιδαγωγικό τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τον Βόλο (με 386 πρώτες προτιμήσεις) και το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με έδρα την Κομοτηνή (με 377 πρώτες προτιμήσεις).
Τα υπόλοιπα 48 τμήματα εδρεύουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου συγκεντρώνεται ο περισσότερος πληθυσμός της χώρας.
Μικρότερη ζήτηση φαίνεται να έχουν τα ΤΕΙ με μόλις 2 τμήματα να βρίσκονται στη λίστα, τα οποία αντικείμενο τη Φυσικοθεραπεία και έδρα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αντιθέτως, τα ΤΕΙ με τη χαμηλότερη ζήτηση είναι αυτά με αντικείμενο σπουδών τη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Στον αντίποδα, το τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με έδρα τη Ζάκυνθο κατέλαβε την τελευταία θέση στις προτιμήσεις των υποψηφίων με μόλις έναν επιτυχών εκ των τριών που το επέλεξαν.

hghj

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Τα δημοφιλέστερα επαγγέλματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format