Σπουδές στο εξωτερικό : ΡΟΥΜΑΝΙΑ


Η τριτοβάθμια εκπαίδευση :

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Ρουμανία είναι δημόσια, και φορείς της είναι τα Πανεπιστήμια, οι Ακαδημίες και οι Πανεπιστημιακοί Φορείς.

Προϋποθέσεις και διαδικασία εισαγωγής :

Οι Έλληνες υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου ή πτυχίου από Ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, αν ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές.Η γνώση της ρουμανικής γλώσσας δε θεωρείται απαραίτητη, δεδομένου ότι λειτουργούν προπαρασκευαστικά τμήματα για την εκμάθησή της.Οι ξένοι υπήκοοι αρχίζουν τις σπουδές τους κατά κανόνα με ένα προπαρασκευαστικό έτος, προκειμένου να μάθουν ρουμανικά, όπως επίσης και την ορολογία της ειδικότητας που έχουν επιλέξει.Όσοι υποψήφιοι γνωρίζουν τη γλώσσα μπορούν να εγγραφούν χωρίς να ενταχθούν στο προπαρασκευαστικό έτος, υποχρεούνται, όμως, να συμμετέχουν σε ειδική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο γνώσης της γλώσσας που διαθέτουν.

Μεταπτυχιακές σπουδές :

Οι μεταπτυχιακές σπουδές στη Ρουμανία διαρκούν από 3 μήνες εως 2 χρόνια για όλες τις ειδικότητες, με εξαίρεση αυτή της ιατρικής, για την οποία απαιτούνται από 2 εως 7 χρόνια για να ολοκληρωθούν οι σπουδές και να απονεμηθεί ο τίτλος του ειδικού γιατρού.

Μετά τα μεταπτυχιακά μπορούν να ακολουθήσουν σπουδές διδακτορικού επιπέδου με τη μορφή υποχρεωτικής παρακολούθησης διάρκειας 3 ετών ή χωρίς υποχρεωτική παρακολούθηση, διάρκειας 4 ετών.

Οι έλληνες φοιτητές πριν φύγουν για τη χώρα, θα πρέπει να προμηθευτούν άδεια παραμονής από το προξενείο της Ρουμανίας στην Ελλάδα.

Πληροφορίες : Πρεσβεία της Ρουμανίας, Εμμανουήλ Μπενάκη 7, Π.Ψυχικό, τηλ. 210- 6712719, 6728879.

Πηγή : Frapress


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Σπουδές στο εξωτερικό : ΡΟΥΜΑΝΙΑ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format